Freelancer Tutorial | Câștigă bani ca freelancer în România

0
(0)

Sunteți în căutarea unor locuri de muncă de tip freelance? Aveți talente pe care doriți să le valorificați? Dacă răspunsul este pozitiv, atunci puteți încerca o platformă de freelance, care și-a dovedit cu adevărat potențialul de valorificare al cunoștințelor noastre. Este vorba despre platforma Freelancer.

Platforma Freelancer a fost lansată în anul 2009, în orașul australian Sydney. Datorită profesionalismului și sprijinului acordat persoanelor care preferă munca independentă, a ajuns să fie considerată cea mai mare piață de muncă în regim freelance. În momentul scrierii acestui articol, Freelancer avea o bază de selecție cu peste 48 de milioane de membri din aproape 247 de țări din întreaga lume. Este un adevărat gigant în lumea muncii de tip freelance.

Ce este Freelancer?

Freelancer este o platformă uriașă de muncă în regim freelance, care conține una dintre cele mai mari comunități de persoane, care realizează diverse activități independente. Pe această platformă, puteți găsi proiecte freelance din domenii precum proiectare grafica, marketing, vânzări, dezvoltare de programe, introducere de date și multe altele.

Citește și Câștigați bani online de acasă cu Cash4Offers | Merită sau nu?

Pentru a vă face o idee despre importanța acestei platforme de munca freelance, trebuie să știți că peste 16 milioane de oferte de muncă au fost postate din 2009, anul în care a fost lansată.

Ce trebuie să faceți pentru a vă înscrie pe Freelancer?

Pentru a vă face un cont pe Freelancer, este necesar adăugarea următoarelor informații personale:

  • adresa de email;
  • parolă.

Dar, puteți folosi și un cont de Facebook pentru a vă înscrie pe Freelancer.

În următoarea etapa, vi se va cere să selectați ce fel de muncă doriți să realizați pe Freelancer. Aveți 2 opțiuni, și anume:

  • angajator sau „I want to hire”;
  • persoane freelance adică „I want to work”.

Veți alege opțiunea „I want to work” adică doriți să găsiți de muncă pe această platformă. Pentru conturile gratuite, veți putea alege pana 20 de specializări, prin intermediul cărora, vreți să găsiți de muncă. Conturile premium (cu plată) vor avea mai multe specializări, pe baza cărora vor putea să desfășoare diverse activități independente.

Cum funcționează Freelancer?

Indiferent dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă sau dacă sunteți un angajator, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să vă creați un cont pe această platformă de muncă independentă.

După finalizarea procesului de înregistrare, următoarea etapă o reprezintă completarea profilului. În acest profil o să adaugați informații cu privire la domeniile în care sunteți talentat precum și poza dumneavoastră. De asemenea, veți fi testat prin intermediul unor examene pentru a vă verifica nivelul de competența în diferite domenii de activitate.

Verificarea contului dumneavoastră se poate face prin intermediul metodei PayPal sau prin adăugarea unor carduri de debit sau credit. Deși verificarea nu este necesară, este foarte importantă pentru creșterea nivelului de încredere pe Freelancer. Acest nivel de încredere este important mai ales pentru cei care sunt la început de drum în domeniul muncii independente.

Citește și Finalizați proiecte freelance și câștigați criptomonede sau PayPal cu site-ul Latium

Aceste teste sau examene (un cuvânt care nu ne face plăcere să îl auzim) sunt foarte importante pentru activitatea noastră pe Freelancer. Pe baza acestor rezultate obținute urma testelor efectuate, vom primi oferte de muncă de la diverși angajatori. Aceste oferte de muncă vor fi postate și dumneavoastră veți trimite propunerea de realizare a acestor proiecte de muncă freelance.

Țineți cont că vor fi și alte persoane care vor dori să completeze acea ofertă de muncă. Drept urmare, veți avea concurență. Este un fel de licitație, unde cea mai bună ofertă va câștiga. Calitatea serviciilor oferite de dumneavoastră va conta destul de mult pentru angajator. Dacă veți fi acceptat de către angajator, veți primi oferta de muncă. Doar în momentul finalizării proiectului, veți fi recompensat.

Proiecte Freelance – plata pe oră sau un venit fix

O persoană freelance are posibilitatea să selecteze ce fel de proiect dorește să realizeze. Pe lângă acest lucru, dumneavoastră mai puteți alege și tipul de plată, care poate fi oferit pentru munca depusă.

Plata pentru aceste proiecte poate fi efectuată astfel:

  • pe oră;
  • un venit fix.

Venitul fix se poate obține doar la finalizarea proiectului realizat. Nu este important cât durează să completați acea ofertă de muncă. Marele avantaj este că ambele părți implicate vor ști cât vor obține în momentul în care va fi completată cu succes acea ofertă de muncă.

Cu alte cuvinte, un freelancer va ști cât va obține după ce va finaliza proiectul iar angajatorul cât va cheltui pentru a duce la bun sfârșit oferta de muncă postată pe Freelancer.

În cazul în care veți avea un proiect complex, care poate dura câteva luni de zile, anumite sume de bani pot fi obținute după realizarea anumitor etape din acel proiect.

În ceea ce privește plata pe oră, angajatorul poate stabili anumite tarife pe oră. Toate aceste informații se găsesc în descrierea fiecărei oferte de muncă. Deci, este important să citiți cu atenție toate detaliile din descriere.

Care sunt avantajele platformei Freelancer?

În primul rând, angajatorii pot face destul de multe economii bănești cu privire la mâna de muncă. Aici vorbim de cheltuieli, care se referă la concedii medicale, diverse școlarizări sau cursuri de specializare și multe altele.

Dumneavoastră veți avea beneficiul de a vă stabili tarifele prin care să fiți recompensat pentru munca depusă. Fiind una dintre cele la mari piețe de muncă în regim freelance, cu siguranță nu veți avea dificultăți în a găsi oferte de muncă potrivite pentru dumneavoastră.

Exista o așa mare diversitate cu privire munca freelance, încât angajatorii au posibilitatea de a oferi proiecte în aproape orice domeniu de activitate și a găsi persoanele necesare pentru a completa acele oferte de muncă.

Ce fel de muncă puteți realiza pe Freelancer?

Datorită numărului foarte mare de membrii precum și o diversitate uriașa de locuri de munca în regim freelance, această platformă vă oferă un număr foarte mare de categorii, precum:

  • domeniul IT (creare site-uri sau programe);
  • procesare și telefoane mobile;
  • creare de conținut pentru diverse platforme online;
  • proiectare media;
  • domeniul de vânzări sau marketing;
  • contabilitate, servicii legale;
  • proiecte de traducere texte.
freelancer proiectePin

Care sunt dezavantajele folosirii acestei platforme?

Din păcate, sunt și câteva dezavantaje cu privire la munca pe Freelancer. La început, o să fie destul de dificil să găsiți oferte de muncă, care să se potrivească profilului dumneavoastră. Trebuie să țineți cont și de comisioanele cerute pentru fiecare proiect pe care o să îl realizați.

Citește și O aplicație de joburi de freelancing alături de aplicația PerkWiz | Merită sau nu?

Un alt dezavantaj este cu privire numărul de proiecte pe care le puteți efectua pe lună, în cazul în care aveți abonamentul gratuit. Pentru abonamentul gratuit, puteți finaliza 8 proiecte pe lună.

Au mai fost și cazuri, în care anumiți membrii și-au pierdut contul fără să primească vreo explicație cu privire la motivul de blocare. Într-adevăr sunt rare, dar se pot întâmpla.

Care sunt comisioanele pentru finalizare unor proiecte pe Freelancer?

Înainte de prezentarea acestor taxe, este important să știți că aplicarea pentru fiecare proiect sau ofertă de muncă este GRATUITĂ.

În cazul proiectelor cu plată fixa, marea majoritate al membrilor plătesc o taxă fixă de 10% sau suma de 5$ pentru proiectele care necesită un timp mai mare de finalizare.

În cazul proiectelor cu plata pe oră, taxa este de 10% din fiecare plată pe care o primiți.

Dacă sunteți un angajator, aveți posibilitatea de o posta gratuit ofertele de muncă. Dar, veți fi nevoit să plătiți un comision de 3% sau suma de 3$, în cazul acelor proiecte cu durată de finalizare mai mare.

Este o platformă serioasă de muncă unde puteți câștiga bani ca freelancer?

Cu siguranță, Freelancer este o platformă serioasă, unde chiar vă puteți valorifica talentele dumneavoastră. Numai dacă aruncăm o privire la cifrele în ceea ce privește numărul de membri sau numărul de oferte de muncă realizate până în acest moment, putem fi siguri de calitatea serviciilor oferite de platforma Freelancer.

Cum vă puteți retrage banii de pe Frelancer?

Aveți la dispoziție următoarele metode de plată:

  • Skrill;
  • Payoneer card de debit;
  • Transfer bancar.

Minimul de plată este de 30$. Toate metodele de plată nu percep taxe suplimentare, cu excepția transferului bancar. Comisionul de retragere pentru transferul bancar este de 25$.

Ce este taxa de inactivitate?

Dacă nu ați folosit cel puțin o dată contul de Freelancer în 6 luni de zile, veți plăti o taxă de inactivitate care poate ajunge la suma de 10$ pe lună. În cazul în care nu sunteți mulțumit această platformă și pentru a evita această taxă, trebuie să vă închideți contul.

Puteți fi păcălit pe Freelancer?

Nimic nu este perfect. De aceea, există o mică probabilitate de risipă de timp, atât pentru angajatori cât și pentru persoanele freelancer. Pentru persoanele „freelancer”, este recomandat să nu divulgați informațiile personale din conturile dumneavoastră. În ceea ce privește angajatorul, niciodată să nu plătiți vreo sumă de bani, dacă nu primiți dovezi cu privire la evoluția proiectului.

De asemenea, vă recomand să nu aplicați pentru acele oferte de muncă, în care angajatorul nu are contul verificat sau un număr suficient de evaluări pozitive din partea celor care au mai completat proiecte de la acel angajator.

Dacă veți fi puși în anumite situații, în care vi se va cere să testați anumite proiecte, recomandarea mea este să refuzați pentru că există o probabilitate ridicată de a nu fi plătit. De asemenea, în cazul în care vi se oferă posibilitatea de a primi plata în afara platformei Freelancer, atunci
ar trebui să nu aplicați pentru acele oferte de muncă.

Merită să lucrați pe această platformă de freelance?

Da, merită.

Ca o concluzie, cu cât aveți mai multe specializări sau talente, cu atât va fi mai simplu să găsiți o ofertă de muncă bine plătită. Platforma Freelancer este folosită cu succes de foarte multe persoane din România. Deci nu va fi nici o problemă dacă sunteți din România. Important este să dețineți acele cunoștințe necesare pentru a găsi proiecte, care să vă ofere o satisfacție financiara bună.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu