Joburi de freelancer în România cu PeoplePerHour | Merită sau nu?

0
(0)

Vă doriți un loc de muncă pe internet care implică o muncă bazată pe libertate și flexibilitate? Vrei să schimbați atmosfera de la sondaje, jocuri sau videoclipuri în ceva mai sofisticat? V-ați gândit la o carieră în freelancing? Ei bine, pe internet puteți găsi site-uri de freelancing precum Zeerk, PeoplePerHour, Toptal, Latium, FlexJobs sau Respondent care vă pot ajuta să vă testați cunoștințele sau creativitatea în diverse proiecte de liber profesionist.

Ce este un freelancer?

Înainte de a trece la prezentarea unui site de freelancing, aș vrea să vă dau câteva informații despre freelancer (liber profesionist).

Ei bine, un freelancer se referă la o persoană care lucrează pe cont propriu și care poate fi oricine, începând de la un prieten, un coleg de serviciu care a renunțat la programul de lucru de 8 ore sau poate chiar un membru al familiei.

Un freelancer nu mai este dependent de o organizație pentru a face bani. Totul se învârte în jurul cunoștințelor sale tehnice, a educației sau a experienței sale, acestea fiind absolut necesare pentru o colaborare eficientă cu diferiți clienți.

Un alt aspect al activității independente este acela de a nu o compara cu munca la domiciliu. Vor exista proiecte care vă vor cere să lucrați la locația oferită de către beneficiar sau client.

De acasă puteți îndeplini sarcini simple și distractive cu site-uri precum ySense, FreeCash, LootGain sau FruitLab, care nu necesită prea mult efort sau cunoștințe avansate în diverse domenii din partea dumneavoastră.

Cu toate acestea, pentru venituri mult mai mari, este recomandat să folosiți site-uri de self-employment, cum ar fi cel pe care îl voi prezenta în acest articol. Este vorba despre site-ul PeoplePerHour.

Deși am lucrat cu multe site-uri de freelancing, colaborarea cu un site nou de acest tip creează o senzație interesantă.

În tot acest timp am învățat, printre altele, că nu toate site-urile de freelancing sunt legitime. Unele chiar vor încerca să vă înșele, ceea ce va duce în primul rând la pierdere de timp din partea dumneavoastră.

Mai ales în cazul acestor site-uri mai cu pretenții este necesară o documentare mai elaborată cu privire la modul de recompensare, ofertele de muncă, metodele de plată și așa mai departe.

Dacă sunteți interesați de joburile de freelance oferite de site-ul PeoplePerHour, atunci vă recomand să citiți acest articol.

Ce este PeoplePerHour?

PeoplePerHour este locul unde dumneavoastră, în calitate de freelancer, doriți să intrați în contact cu diferiți clienți, în funcție de cunoștințele dumneavoastră tehnice sau de experiența de muncă.

Acest site a fost lansat în 2007 de către Xenios Thrasyvoulou și Simos Kitiris, având birouri în țări precum Grecia, Anglia etc.

Vreți să aflați câteva cifre care să arate importanța acestui site de muncă independentă? Ei bine, din anul în care a fost lansat pe internet, PeoplePerHour a reușit câteva performanțe uimitoare, începând de la publicarea a peste 1 milion de locuri de muncă și câștigarea unei sume de peste 100 de milioane de dolari.

Cum ne putem înregistra ca liber profesionist pe PeoplePerHour?

Având în vedere că PeoplePerHour se adresează atât celor care caută locuri de muncă pe cont propriu, cât și celor care doresc să colaboreze cu diferiți freelanceri, va trebui să faceți o alegere privind modul de colaborare cu acest site.

înregistrare ca freelancer pe PeoplePerHourPin
Înregistrare pe PeoplePerHour

În imaginea de mai sus, puteți vedea cele 2 opțiuni, și anume:

 • angajare freelanceri (pentru clienți);
 • munca pe cont propriu.

Marea majoritate va alege a doua variantă, și anume că doriți să lucrați ca freelancer pe PeoplePerHour.

După ce ați selectat opțiunea dorită, veți adăuga informații precum numele și prenumele, adresa de e-mail și parola.

Veți primi un mesaj pe adresa de e-mail care va conține un link pentru a vă activa contul pe PeoplePerHour.

După activarea contului, începe adevărata muncă, în sensul că această etapă este foarte importantă. Veți fi direcționat către o pagină unde va trebui să vă descrieți.

Pentru a face acest lucru va trebui să adăugați o fotografie de profil, abilitățile dvs. și o descriere bine creionată care să atragă atenția potențialilor clienți, locația, limbile vorbite și salariul pe oră (euro, dolari sau lire) care se potrivește cu planurile dvs.

La final, veți trimite acest ”curriculum vitae” pentru verificare, selectând butonul ”Submit Application”.

Notă: Asigurați-vă că ați completat fiecare secțiune, altfel nu veți putea trece de această etapă. Fiecare câmp este obligatoriu.

Aprobarea informațiilor prezentate se poate face în mod normal sau rapid.

Aprobare gratuită sau cu bani a contuluiPin
Aprobare gratuită sau cu bani

Aprobarea normală nu necesită niciun ban din partea dumneavoastră, dar aprobarea rapidă va implica plata a 11 euro.

Dacă nu doriți să cheltuiți bani pentru aprobare, atunci veți aștepta până la 7 zile lucrătoare.

Dacă nu aveți suficientă răbdare, puteți contribui cu o sumă de bani pentru a obține un rezultat privind aprobarea sau respingerea contului dumneavoastră în termen de o zi lucrătoare.

Dar alegerea opțiunii cu bani nu garantează că veți fi acceptat. De aceea, nu vă recomand să efectuați plata sumei de 11 euro.

Oferte de muncă independentă cu PeoplePerHour

Munca pe PeoplePerHour este oarecum diferită față de alte site-uri de freelancing. Aici dumneavoastră sunteți cel care decideți cum va arăta o ofertă de muncă. Prin această ofertă de muncă, veți descrie ce fel de servicii sunteți în măsură să oferiți.

De exemplu, dacă sunteți o persoană cu imaginație și cu un vocabular complex, puteți crea o ofertă de muncă în calitate de creator de conținut. Adică, să scrieți un articol care să conțină, de exemplu, 1 000 de cuvinte sau câte cuvinte doriți în schimbul unui onorariu care poate varia între 10 și 100 de euro, în funcție de subiect sau de complexitatea articolului.

Exemple de oferte de muncă freelancePin
Exemple de oferte de muncă

În imaginea de mai sus puteți vedea câteva exemple de oferte de muncă în domeniul ”Editare de imagini”.

Dacă un client este mulțumit de oferta dvs., va selecta butonul ”Cumpără acum”, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

cumpărare oferta de muncaPin
Opțiunea de ”cumpărare”

Dar toate aceste acțiuni depind de un singur lucru, și anume să fiți acceptat.

Ei bine, în cazul meu, în mod surprinzător, confirmarea a venit după aproape 30 de minute, ceea ce m-a surprins în mod plăcut. Mă așteptam la câteva zile cel mult.

confirmarea contului pe PeoplePerHourPin
Confirmarea contului meu

Așa arată un e-mail de confirmare a informațiilor pe care le-am furnizat în timpul procesului de înregistrare pe PeoplePerHour.

Vă recomand să tratați foarte serios munca depusă pe acest site de freelancing. Veți fi evaluat de către clienți, iar acest lucru vă va influența pozitiv sau negativ viitoarele locuri de muncă.

În ceea ce privește domeniile de activitate care sunt acceptate pe PeoplePerHour, pot enumera câteva, cum ar fi:

 • programare și tehnologie;
 • scriere;
 • design;
 • marketing digital;
 • editare video;
 • afaceri;
 • muzică;
 • marketing;
 • social media.

Toate acestea vor conține la rândul lor mai multe opțiuni pentru publicarea corectă a ofertelor de muncă.

Care este procesul de creare a unei oferte de muncă pe PeoplePerHour?

Pentru a face acest lucru, va trebui să selectați butonul ”Post Offer” din colțul din dreapta sus al ecranului.

Acest lucru vă va direcționa către un formular care conține următoarele câmpuri:

 • numele postului și suma de bani solicitată;
 • termenul de livrare;
 • categoria și sub-categoria;
 • etichete (taguri);
 • încărcarea de imagini sau materiale video care să demonstreze nivelul dumneavoastră de cunoștințe;
 • o descriere mai detaliată a ofertei de muncă;
 • opțiuni suplimentare, dacă este cazul;
 • nevoile dumneavoastră pentru client în vederea începerii activității;
 • tipul de muncă (la distanță sau fizică).

Care sunt metodele de plată?

În ceea ce privește plata pentru munca de freelancer efectuată pe PeoplePerHour, este important de menționat că aceasta nu este plătită imediat după ce activitatea este finalizată.

Suma de bani va fi ”reținută” temporar pentru a se asigura că ambele părți implicate sunt mulțumite de rezultat.

În cazul în care clientul este mulțumit, puteți face o mică cerere pentru ”eliberarea” banilor în balanța contului.

Înainte de a introduce detaliile metodei de plată, este necesar să adăugați o măsură de securitate, adică să selectați o întrebare și un răspuns de securitate.

Veți avea la dispoziție 7 întrebări și opțiunea de a adăuga o întrebare specifică pentru dumneavoastră.

Selectarea metodelor de plată se face în secțiunea ”Setări”, unde veți avea următoarele opțiuni:

 • transfer bancar.

Partea pozitivă este că PeoplePerHour nu va impune nicio sumă minimă de retragere. Astfel, puteți retrage orice sumă de bani doriți.

Merită sau nu?

Din punctul de vedere al unei activități independente, site-ul PeoplePerHour este unul care merită încercat. Veți avea control asupra fiecărei oferte de muncă pe care o publicați pe acest site.

Dar trebuie să faceți o muncă de bună calitate. În caz contrar, nu are rost să încercați să faceți bani din freelancing pe PeoplePerHour.

Chiar și cu cunoștințe avansate și multă voință, un freelancer are la dispoziție un instrument pentru a spori vizibilitatea ofertelor de muncă. Este vorba de achiziționarea pachetelor de BOOST, care vor necesita plăți cuprinse între 10 și 20 de euro. Dar nu este obligatoriu să cumpărați aceste pachete de promovare.

Un aspect negativ ar putea fi comisioanele atunci când retrageți bani.

De exemplu, dacă ajungeți la sume mai mici de 700 de euro, atunci veți plăti un comision de 20%.

Acest comision va scădea după ce obțineți sume mult mai mari, de exemplu, retrageri de peste 7 000 de euro, unde veți plăti doar un comision de 3,5%.

Dacă obțineți între 700 și 7 000 de euro, atunci acest comision va fi stabilit la 7,5%.

În concluzie, dacă doriți să colaborați la diverse proiecte de tip freelance, vă recomand să încercați site-ul PeoplePerHour.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu