Testarea produselor software sau hardware cu Betabound | Merită sau nu?

0
(0)

Sunteți un pasionat de informatică, vă petreceți timpul liber jucându-vă pe calculator sau pe telefonul mobil? Există anumite site-uri online care ne răsplătesc pentru testarea diferitelor programe, jocuri sau alte produse din varii domenii. De aceea m-am decis să fac o recenzie la un astfel de site intitulat Betabound.

Știu cât de confuz poate fi atunci când vrem să găsim site-uri cu care să lucrăm și să facem bani. Cu un număr atât de mare de asemenea site-uri sau aplicații, devine extrem de dificil să ne dăm seama care sunt serioase și care sunt SCAM. De aceea, astfel de analize sunt binevenite și ne pot prezenta o imagine de ansamblu a ceea ce acestea ne propun și astfel să știm dacă merită să le folosim sau nu.

Zona în care funcționează aceste site-uri de testare a cunoscut numeroase transformări. Orice persoană are posibilitatea de a face un ban cinstit din testarea tehnologiei în cadrul unei comunități care, teoretic, ar trebui să vă sprijine.

Dar este oare atât de ușor să testați noile tehnologii și să fiți răsplătiți pe măsură folosind asemenea site-uri specializate? Este România una dintre țările care sunt acceptate pentru munca pe site-ul Betabound?

Înainte de a vă înregistra, vă recomand să citiți acest articol pentru a ști cu siguranță dacă Betabound este un site la care merită să recurgeți pentru a face bani de acasă.

Ce este Betabound?

Betabound este o platformă pentru testarea produselor, cum ar fi produse software sau chiar produse hardware, adică cam tot ceea ce este legat de IT. Această platformă este deținută în prezent de compania CenterCode.

În trecut, a avut un alt nume, și anume OnlineBeta. Toate aceste schimbări au avut ca scop îmbunătățirea nivelului de experiență pentru cei care doreau să obțină un venit din activități de testare software sau hardware.

Citește și Joacă jocuri online și câștigă criptomonede EOS cu Womplay

Pentru a înțelege cu adevărat cum se utilizează acest site sau pentru a vedea exact ce oferă, este necesar să vă înregistrați.

formular de înregistrarePin
Formular de înregistrare

Cum ne putem înregistra pe Betabound?

Procedura de înregistrare este mai complicată, în sensul că va trebui să parcurgeți mai mulți pași pentru a vă înregistra cu succes pe Betabound.

Pentru început, va trebui să adăugați o adresă de e-mail. La această adresă de e-mail, veți primi un link pe care trebuie să îl accesați pentru a vă verifica respectiva adresă de e-mail.

Notă: Pentru a face înregistrarea mai ușoară, puteți utiliza contul Google, dar nu vă recomand acest lucru, cel puțin nu pentru acest site.

Ați confirmat adresa de e-mail și ați ajuns la etapa în care veți oferi informații precum:

 • numele și prenumele;
 • numele de utilizator;
 • adresa dvs. de domiciliu;
 • parola.

Informațiile de mai sus fac parte din așa-numitul profil BASIC.

În rândurile următoare, vă voi arăta etapa în care veți completa un alt profil, mai avansat, care va include următoarele câmpuri:

 • Adresa de reședință (strada, numărul, orașul sau codul poștal);
 • numărul de telefon;
 • Limba maternă și alte limbi pe care le cunoașteți (de exemplu, engleza, franceza și așa mai departe);
 • Nivelul lingvistic (începător, intermediar sau avansat);
 • conturi de rețele sociale, cum ar fi Facebook, Twitter sau LinkedIn;
 • tipul de locuință (apartament sau casă), numărul de copii sau adulți din gospodărie;
 • nivelul de educație (liceu, facultate);
 • locul de muncă, compania în care lucrați sau domeniul de activitate;
 • întrebări simple legate de calculator, fie pe partea de software, fie pe partea de hardware.

Nu vă grăbiți, pentru că nu ați terminat de configurat profilul dumneavoastră.

Acum vine etapa în care va trebui să adăugați platformele de testare. Această etapă este importantă în sensul că, pe baza acestor informații, veți primi invitații pentru a testa produse.

Citește și Bani online gratis din sondaje cu GPTBox

Adăugarea unor platforme de testare

Astfel, va trebui să configurați aceste platforme de testare după cum urmează:

 • Home;
 • Home network;
 • Telefon mobil.

Toate cele 3 opțiuni enumerate mai sus vor conține o listă de categorii, cum ar fi jocuri, calculator, sonerie inteligentă, animale de companie, familie, tablete, mașini, echipamente VR și așa mai departe.

Cu alte cuvinte, va trebui să atribuiți anumite categorii la fiecare dintre cele 3 opțiuni.

Permiteți-mi să vă dau un exemplu. Pentru prima opțiune, adică ”HOME”, am ales categoria ”Jocuri”. Se va deschide o altă fereastră care va conține anumite rubrici, după cum urmează:

 • tipul de joc preferat (acțiune, shooter, mașină, sport, puzzle și altele);
 • tipul de platformă de joc preferat (calculator, consolă, telefon mobil sau rețea socială);
 • cât de des vă jucați (în fiecare zi, de câteva ori pe săptămână sau mai rar);
 • platformele de joc pe care le folosiți, cum ar fi Nintendo, Xbox, Stadia, Sega sau Sony PlayStation;
 • sistemul de operare, cum ar fi Linux, Mac sau Windows.

Ați ajuns astfel la sfârșitul procedurii de înregistrare și de configurare a profilului dumneavoastră.

Testați produsele software sau hardware cu Betabound

Pentru a primi invitații la proiecte de testare, trebuie să completați toate câmpurile de profil, fie ele de bază sau avansate.

După ce vă completați profilul, tot ce trebuie să faceți este să așteptați. Așadar, veți avea nevoie de puțină răbdare pentru a găsi proiecte care să corespundă profilului dumneavoastră.

teste BetaboundPin
Exemple de teste

Dacă sunteți curioși să aflați cum arată un astfel de test, puteți accesa site-ul oficial, unde puteți găsi câteva exemple.

Citește și Bani online din reclame sau sondaje de opinie cu King of Prizes | Merită sau nu?

Toate aceste oportunități de testare beta vor include informații despre ceea ce va trebui să faceți, precum și cerințe.

În ce mod veți fi recompensat pentru aceste activități de testare?

Ei bine, aici lucrurile devin mai ciudate. Dacă ne uităm în ”FAQ” vom afla că singura recompensă pe care o putem primi pentru munca depusă pe Betabound este experiența. Cu alte cuvinte, nu veți primi niciun ban pentru testarea unor produse pe acest site.

Ei ne indică chiar și motivele pentru care ar trebui să colaborăm cu ei, cum ar fi plăcerea de a învăța despre noile tehnologii, de a contribui la îmbunătățirea produselor, de a le accesa înainte ca acestea să ajungă pe piață sau poate de a câștiga diverse produse după ce le testăm.

Ideea este că Betabound nu va oferi nimic. Singurele beneficii pe care le putem obține vin de la companiile care doresc să testeze produsele respective. Totul depinde de companiile care colaborează cu Betabound.

În concluzie, nu vă este garantat niciun beneficiu financiar în urma acestor teste.

Același lucru se poate spune și despre programul de promovare. Vi se va oferi un link special cu care să aduceți persoane noi. Există posibilitatea de a primi anumite recompense doar după ce aceștia și-au completat 100% din profiluri. Din păcate, nu putem ști cu siguranță ce fel de recompense sunt disponibile pentru aducerea de noi persoane. Totul este învăluit în mister, ceea ce face ca acest site să fie foarte puțin atrăgător pentru noi.

Merită sau nu?

În mediul online există multe site-uri care au oarecum același profil de activitate. Aici putem enumera câteva, cum ar fi Crowdville, uTest, Digivante, Octappush și așa mai departe. Chiar dacă nu sunt foarte atractive pentru România, cel puțin oferă ceva în schimbul muncii depuse.

În concluzie, Betabound nu este un site pe care îl recomand. Doar dacă sunteți acea persoană care ar putea fi interesată de o muncă gratuită doar de dragul de a testa produse noi înainte ca acestea să ajungă pe piață sau poate pentru a le îmbunătăți.

Citește și Sondaje de opinie online, oferte cu BitcoinGet | Merită sau nu?

Și așa cred că veți ajunge în acel punct în care va trebui să renunțați la a mai colabora cu acest site. Totul are o limită.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu