Testarea produselor sau serviciilor cu Crowdville | Merită sau nu?

0
(0)

Zilele trecute, în timp ce navigam pe internet, am dat peste un site numit Crowdville. Acesta, teoretic, ar trebui să ne recompenseze pentru activitățile de testare de software, produse sau servicii.

Mi s-a părut o idee interesantă pentru a face bani online și de aceea am decis să mă înregistrez pe această platformă și să văd dacă oportunitățile oferite sunt valabile și pentru cei care locuiesc în România.

Citește și Testare software pentru începători folosind uTest

Până la urmă, acesta este și scopul site-ului ”Sondaje Bune”, de a găsi diverse modalități de a câștiga bani care pot fi folosite de cei din România.

Ce este Crowdville?

Crowdville este locul în care putem contribui la îmbunătățirea programelor, serviciilor sau aplicațiilor mobile înainte ca acestea să ajungă pe piață. Cam aceasta este ideea de bază din spatele acestei platforme.

Aceasta este o companie cu sediul central în Anglia, lansată în 2014 și utilizată în prezent de peste 40.000 de utilizatori.

Nu este un site mare în comparație cu site-urile GPT cu experiență, cum ar fi TimeBucks, PrizeRebel, OpinionPioneer sau Picoworkers. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi folosit în mod optim pentru a face bani online.

Până să vedem ce oportunități ne oferă, trebuie să ne înregistrăm în Crowdville.

Cum ne înregistrăm pe Crowdville?

Sunt disponibile două modalități de a vă înregistra pe Crowdville:

 • adresa de e-mail;
 • cont de Facebook.

M-am înregistrat folosind adresa de e-mail. Pentru această metodă, am completat un formular de înregistrare care conținea următoarele câmpuri:

 • nume și prenume;
 • adresa de e-mail;
 • parolă;
 • număr de telefon;
 • data nașterii;
 • țara de naștere;
 • numele de utilizator.

Toate aceste câmpuri sunt obligatorii.

Asigurați-vă că introduceți o adresă și un număr de telefon reale, deoarece acestea vor fi verificate.

Imediat ce ați completat acest formular, veți accesa adresa dvs. de e-mail pentru a primi un link de confirmare. După ce v-ați confirmat adresa de e-mail, va trebui să vă verificați și numărul de telefon folosind codul primit prin SMS.

Ce trebuie să facem pe Crowdville pentru a face bani online?

După ce ați finalizat toate verificările (adresa de e-mail și numărul de telefon), vă veți autentifica în contul nou creat.

Citește și Programe de testare, Câștiguri suplimentare prin utilizarea celor de la Digivante

Din păcate, interfața cu utilizatorul este oarecum învechită. Este evident că nu s-a acordat prea multă importanță acestui aspect vizual.

Dar să trecem peste asta și să vedem ce are Crowdville de oferit.

Pe pagina principală, veți vedea un meniu principal care conține următoarele secțiuni:

 • Profil;
 • misiuni;
 • program de promovare;
 • comunitate;
 • o secțiune dedicată retragerilor, istoricului sau clasamentului.

Crowdville oferă 2 moduri de a realiza venituri, și anume:

 • misiuni;
 • program de promovare.
Misiuni CrowdvillePin
Misiuni Crowdville

Ce implică aceste misiuni?

Mai întâi de toate, trebuie să știi că există 4 tipuri de misiuni care pot fi îndeplinite. Acestea sunt după cum urmează:

 • Crowdshop;
 • Crowdmedia;
 • Crowdbank;
 • Crowdphone.

Fiecare dintre aceste misiuni presupune completarea unui sondaj, testarea unor produse sau servicii sau alte sarcini care nu necesită cunoștințe avansate.

Dacă finalizați toate cele 4 misiuni, veți fi eligibil pentru a participa la un concurs, unde puteți câștiga un premiu sub forma unui voucher cadou Amazon.

La o primă evaluare, acest concept prezentat de Crowdville este foarte interesant. Dar cât de eficient este acesta pentru cineva care locuiește în România?

Accesarea acestor misiuni este recomandată numai după ce v-ați completat profilul. După ce v-ați creat contul, profilul dvs. este deja la 70%. Mai trebuie să adăugați câteva detalii despre dispozitivele utilizate, serviciile bancare sau informații despre muncă și educație.

Recompense misiune RomâniaPin
Recompense misiune România

Ce fel de misiuni se pot primi?

Din păcate, marea majoritate a misiunilor pot fi accesate doar de cei care locuiesc în țări precum Italia, Portugalia, Anglia sau Spania.

Pentru România am găsit o singură misiune în care mi s-a cerut să testez noul mediabox Vodafone TV 4K.

Tot pe pagina de instrucțiuni, mi-au fost prezentate recompensele pe care le pot primi în funcție de tipul de test.

Această misiune conține următoarele recompense:

 • 8,00 lire sterline sau 46,07 lei pentru participarea și completarea unui sondaj în care prezint un feedback cu privire la noul mediabox Vodafone TV 4K;

În mod normal, sondajul este efectuat numai după ce ați testat programul, produsul sau serviciul.

 • testarea și găsirea de erori;

În această categorie, suntem recompensați în funcție de gravitatea bug-ului găsit. Astfel, primim 2,50 lire sterline pentru un bug simplu, 4,80 lire sterline pentru un bug cu gravitate medie, 7,50 lire sterline pentru un bug cu gravitate mare sau 9,00 lire sterline pentru un bug cu gravitate de tip blocker.

cerințe misiunePin
Cerințe misiune

Toate misiunile vor necesita imagini sau alte dovezi care să ateste faptul că ați evaluat acel produs, serviciu sau aplicație.

În ce constă programul de promovare?

Programul de promovare oferit de Crowdville vă oferă un comision de 5% din valoarea câștigurilor persoanelor care au folosit link-ul dvs. de promovare.

Care sunt metodele de plată?

Crowdville propune 2 modalități de retragere, și anume:

 • PayPal;
 • transfer bancar.

Nu este necesară realizarea unei sume minime de plată. După ce ați finalizat cu succes o misiune, veți fi recompensat, după care puteți retrage banii fie prin PayPal, fie prin transfer bancar.

La ce câștiguri vă puteți aștepta dacă lucrați pe Crowdville?

Din păcate, nu veți face niciun ban cu acest site. Dacă accesați acest site din țările enumerate mai sus, atunci aveți o șansă să câștigați ceva, dar nu foarte mult. Chiar dacă găsim câteva misiuni speciale pentru România, nu este suficient pentru a considera Crowdville o soluție recomandată pentru a face bani.

Citește și Testarea jocurilor mobile cu Octappush

Există persoane care au făcut aproape 10 lire sterline în 6 luni pe site, ceea ce este extrem de puțin, în condițiile în care persoana respectivă nu era din România.

Cred că singura opțiune reală de a face bani cu acest site este prin programul de promovare. Dacă doriți să vă concentrați pe misiuni, atunci veți fi dezamăgiți.

Merită sau nu?

Mi-a plăcut foarte mult acest concept promovat de Crowdville. Cine nu și-ar dori să câștige bani din testarea unor servicii sau produse? Din păcate, munca pe Crowdville poate deveni frustrantă și obositoare atunci când trebuie să verificăm zilnic dacă avem sau nu misiuni. Rezultatul fiind același, zero misiuni pentru cei din România.

Poate că sunteți mai norocoși, poate că aveți un profil mai atractiv decât cel oferit de mine…

Să sperăm că în viitor vor fi adăugate mai multe oportunități de câștig care să poată fi folosite de cât mai multe persoane. Dar, în acest moment, nu recomand acest site.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu