Monitorizarea activității fizice cu aplicația Strava | Merită sau nu?

0
(0)

Sunteți o persoană preocupată de statistici? Doriți să utilizați o aplicație de fitness de încredere? Vă petreceți mult timp alergând sau mergând cu bicicleta? Ei bine, pe internet puteți găsi diverse aplicații care, în teorie, vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele de fitness precum și la monitorizarea activităților de fitness. În această categorie de aplicații de fitness se găsesc HealthyWage, YourFitway, Strava, TimiFit sau Lympo.

Oricine practică activități precum alergarea, ciclismul sau chiar înotul trebuie să dispună de instrumente de monitorizare specializate. Aceste aplicații ar putea fi considerate elemente de motivare recomandate acelor persoane care nu reușesc să ducă la bun sfârșit un program de antrenament fie din cauza lipsei de autodisciplină, fie, cine știe, nu au găsit modalitatea potrivită pentru ei.

Din care categorie faceți parte? Eu, de exemplu, trebuie să recunosc că stau destul de prost la capitolul autodisciplină. Poate că o astfel de aplicație m-ar putea motiva să îmi ating obiectivele de a avea o condiție fizică bună.

La ce aplicație să apelați pentru a vă menține o condiție fizică de invidiat? Ei bine, în acest articol, vă voi prezenta aplicația Strava.

Am citit multe comentarii pe internet despre această aplicație atât în limba engleză, cât și în limba română. Există păreri negative, dar și păreri pozitive.

Am încercat și alte aplicații de fitness care, din păcate, nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor mele. Bineînțeles, fiind un pasionat de alergare, în mod natural am decis să o încerc. Și astfel, vă pot da o părere reală despre potențialul acestei aplicații, acordându-vă șansa de a vă economisi din timpul liber.

La finalul articolului, veți știi la ce să vă așteptați din partea aplicației Strava.

Ce este Strava?

Strava se încadrează în categoria aplicațiilor de monitorizare a activităților fizice, precum alergarea, mersul pe jos, mersul pe bicicletă sau antrenamentele la sala de sport.

Exemple activități Pin
Exemple activități

Dar putem adăuga și o activitate care devine din ce în ce mai populară în România, respectiv YOGA.

Cuvântul STRAVA provine din limba suedeză și se referă la verbul ”A STRĂDUI”, adică vă străduiți sa obțineți anumite rezultate.

Pentru a avea la dispoziție o analiză mai detaliată a performanțelor fizice și o monitorizare corectă a antrenamentului fizic, o astfel de aplicație este binevenită.

Această aplicație a fost lansată în anul 2009 de către Mark Gainey și Michael Horvath, care au dorit să găsească o modalitate de a oferi încurajare și competiție celor care fac aceste antrenamente singuri.

Ce trebuie să faceți pentru a vă înregistra pe Strava?

Pentru a utiliza aplicația Strava, veți avea nevoie de anumite ”unelte”, cum ar fi un telefon inteligent, un computer sau un dispozitiv de urmărire a activității fizice, cum ar fi un ceas inteligent sau o brățară de fitness.

În cazul în care folosiți un telefon inteligent, va trebui să descărcați aplicația din Google Play (android) sau App Store (iPhone). Faceți o simplă căutare a cuvântului ”Strava” și descărcați-o.

Pe un computer, tot ce trebuie să faceți este să accesați site-ul oficial ”strava.com”.

Pentru cei care preferă un dispozitiv de urmărire a activității fizice, va trebui să acordați mai multă atenție procesului de configurare, dar acesta are marele avantaj de a vă oferi informații mult mai amănunțite față de primele două opțiuni (smartphone sau calculator).

Notă: Dimensiunea aplicației Strava este de 20,81 MB (instalare Google Play).

Strava înregistrarePin
Înregistrare Strava

Deschideți aplicația pentru a crea un cont nou. Veți avea la dispoziție 3 modalități de înregistrare:

  • Facebook;
  • Adresa de e-mail.

Eu am ales să mă înregistrez prin adresa de e-mail, ceea ce a presupus adăugarea unei adrese de e-mail și a unei parole de cel puțin 8 caractere.

Notă: Va trebui să vă confirmați adresa de e-mail, așa că asigurați-vă că este una reală.

Acum este momentul să vă construiți profilul, prin introducerea de informații cu privire la:

  • numele și prenumele;
  • data nașterii;
  • sexul.

Utilizarea acestei aplicații este gratuită. Cu toate acestea, vi se va oferi posibilitatea de a deveni un membru PREMIUM, unde prima lună este gratuită.

Aplicația Strava implică anumiți pași, cum ar fi conectarea ceasului GPS, a smartphone-ului sau a computerului, înregistrarea datelor, realizarea unei ”comparații” cu prietenii dumneavoastră (cei care folosesc această aplicație) sau completarea setărilor de confidențialitate privind profilul, activitățile simple, activitățile de grup sau alte detalii.

Monitorizarea activității fizice și recompensarea în tichete cadou sau insigne prin intermediul aplicației Strava

Principala modalitate de a obține recompense prin aplicația Strava este prin așa-numitele ”Provocări”.

exemple de ProvocăriPin
Exemple de ”Provocări

Acestea pot fi accesate în secțiunea ”GRUPURI” sau ”GROUPS”.

Ca activități permise în cadrul acestor ”Provocări” putem enumera unele precum alergatul, ciclismul, înotul, mersul pe jos, drumețiile, exercițiile fizice și așa mai departe.

Ceea ce trebuie să cunoașteți despre tipul de recompensă este că veți fi plătit fie în bani, fie în insigne.

Citește și Faceți bani în timp ce vă plimbați cu ajutorul aplicației CashWalk | Merită sau nu?

Toate aceste insigne vor fi afișate în secțiunea ”Trophy Case” sau ”Trofeu”. Aceasta poate fi accesată în profilul dvs.

Pentru recompensele în bani, acestea pot fi cheltuite în magazinele online de fitness. De exemplu, una dintre provocări vă oferă anumite sume de bani care pot fi folosite pentru a cumpăra diverse articole din magazinul online LE COL.

După ce ați răsfoit toate ”Provocările” și ați găsit una interesantă, apăsați butonul ”JOIN”.

Provocare aplicație StravaPin
Descrierea unei ”Provocări”

Dar nu vă grăbiți. Este foarte important să citiți tot ceea ce este prevăzut în provocare (recomandări, recompense sau cerințe).

Care sunt caracteristicile Strava?

Această aplicație poate fi caracterizată prin următoarele elemente:

  • monitorizarea sau înregistrarea a tot ceea ce înseamnă activitate fizică;
  • conceptul de GRUP;
  • finalizarea ”provocărilor”;
  • hărți (imagine normală sau imagine prin satelit, caracteristici ale terenului și așa mai departe) și trasee sincronizate prin GPS;
  • noțiunea de SEGMENT, care reprezintă, de asemenea, punctul forte al aplicației (compararea performanțelor cu ceea ce ați realizat până în prezent).

De exemplu, atunci când ați parcurs cu succes un anumit traseu, veți primi informații despre performanță. Când veți relua acel traseu, veți avea informații utile pentru compararea performanțelor (dacă ați fost mai rapid sau mai lent etc.).

Dar puteți vedea, de asemenea, ce au realizat prietenii dvs. sau alte persoane cu care colaborați. Astfel, segmentul este văzut ca un mijloc de a vă motiva pentru a fi mai bun, în sensul că veți încerca să realizați timpi mai buni, ceea ce duce la o competitivitate benefică. Toate acestea sunt înregistrate în cadrul aplicației.

  • comunicarea cu prietenii sau cu persoanele pe care le aveți în lista de contacte;

Această funcție este foarte importantă în cazul în care sunteți o persoană care se aventurează pe aceste trasee de una singură, îndeosebi în zonele necunoscute. În acest fel, persoanele de contact pot afla dacă sunteți în siguranță sau pot afla detalii despre progresul dvs. pe traseul respectiv.

Versiunea gratuită sau versiunea Premium

Așa cum am spus mai devreme, utilizarea acestei aplicații este gratuită, dar este destul de limitată, în sensul că nu o puteți folosi la potențialul său maxim.

Pentru a deveni un membru PREMIUM trebuie să plătiți fie 59,99 dolari pe an, fie 5 dolari pe lună, în condițiile în care prima lună este gratuită.

Plata acestor sume este recomandată doar celor care doresc să acceseze cât mai multe informații pentru a-și îmbunătăți performanțele fizice.

Citește și Jocuri care vă plătesc în bani reali folosind aplicația CashApp | Merită sau nu?

Ca avantaje pentru cei care se gândesc la acest abonament, putem enumera câteva, cum ar fi planificarea traseelor, competiția pe segmente, metrici avansate, stabilirea obiectivelor, compararea eforturilor și așa mai departe.

Acum depinde și de scopul pentru care doriți să folosiți STRAVA.

Cum puteți fi recompensat pe Strava?

Din ce am putut observa, majoritatea provocărilor vă vor oferi insigne. Dar veți găsi și unele care vor acorda și premii în bani ce pot fi cheltuite în anumite magazine de fitness sau care oferă reduceri la diverse produse de fitness.

Deși premiile sunt interesante, nu veți avea nicio garanție că le veți obține.

Dacă vreți să folosiți aplicația pentru a face bani, atunci veți fi dezamăgiți. Aceasta este dedicată activităților de alergare, ciclism și multe alte activități sportive.

Merită sau nu?

La momentul scrierii acestui articol, aplicația Strava avea o notă de 4,5 din 750 de mii de recenzii și peste 50 de milioane de descărcări.

Cu toate acestea, utilizarea aplicației în România are câteva puncte negative.

Multe persoane se plâng de probleme cu conexiunea GPS care pot conduce la informații eronate cu privire la înregistrarea activității pe care o efectuați.

Au existat, de asemenea, probleme cu conectarea aplicației la dispozitivul de urmărire sau cu afișarea eronată a distanței parcurse.

Nu spun că aceste situații neplăcute vi se poate întâmpla și dumneavoastră, dar este bine să fiți conștienți atât de părțile bune, cât și de cele mai puțin bune.

În concluzie, aplicația Strava este una care merită încercată, dar nu băgați banii până nu vă familiarizați cu tot ceea ce oferă.

Ce părere aveți despre aplicația Strava? Care sunt experiențele pe care le aveți în urma utilizării acesteia? A fost folositoare pentru dumneavoastră?

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu