Joburi de scriere articole ca freelancer cu Contena | Merită sau nu?

0
(0)

Întrucât îmi petrec timpul liber scriind articole pentru site-ul meu, m-am gândit să caut site-uri freelance care să-mi ofere posibilitatea de a câștiga bani din redactarea de articole. Și uite așa am dat peste site-ul pe care îl voi prezenta în acest articol. Este vorba despre Contena.

Citește și Câștigați până la 5 dolari la 100 de cuvinte scrise cu Smashoid

Munca pe cont propriu ar trebui să fie o prioritate pentru persoanele care doresc să facă ceva din viața lor și să nu ajungă să lucreze 8 sau 9 ore pe zi pentru un patron. În zilele noastre, pare să fie din ce în ce mai dificil să ne bucurăm de viața noastră și de timpul liber pe care îl avem. Am ajuns la acea ”performanță” nefericită în care o zi normală să fie descrisă ca fiind doar muncă, muncă, mâncare, televizor și somn de voie, iar apoi o luăm de la capăt ca niște roboți.

Munca pe cont propriu este una dintre soluțiile care ne poate scoate din acest stil de viață nesănătos.

Există site-uri precum PeoplePerHour, Freelancer, TopTal, Guru, ServiceScape și așa mai departe care vă pot sprijini în eforturile de a reuși într-o carieră de freelancer.

Așa cum am spus mai sus, în acest articol vă voi prezenta un site de freelanceri care se axează pe scrierea de articole pe diverse domenii. La finalul articolului, veți ști dacă este un site pe care vă puteți baza, mai ales dacă locuiți în România.

Din păcate, în marea majoritate a site-urilor de câștiguri, a devenit o rutină să se verifice dacă acceptă persoane din România.

Ce este Contena?

Contena se descrie ca fiind un loc în care persoanele cu abilități decente de scriere în limba engleză pot găsi locuri de muncă ca freelancer în vederea asigurării unei independențe din punct de vedere financiar.

Munca ca liber profesionist pe Contena implică, de asemenea, un cost din partea dumneavoastră. Vom discuta acest aspect în secțiunea dedicată procesului de înregistrare.

Cum putem aplica pentru un job de scriitor în regim freelance pe Contena?

Aplicarea pentru un loc de muncă ca scriitor pe Contena presupune o procedură care va necesita multă atenție și răbdare din partea dumneavoastră. De asemenea, va trebui să plătiți un abonament.

Cerere de joburi de freelancer pe ContenaPin
Cerere de joburi de freelancer pe Contena

În imaginea de mai sus, puteți vedea primul pas necesar pentru a aplica pentru un job de redactor pe Contena.

După selectarea butonului ”Aplică acum”, veți începe un așa-numit sondaj în care va trebui să răspundeți la câteva întrebări.

Veți răspunde la câteva întrebări care se vor axa pe următoarele subiecte:

 • timpul alocat unui job de freelancer (câte ore pe săptămână sunteți dispus să alocați pentru a lucra pe acest site);
 • numele și prenumele;
 • adresa de e-mail;
 • țara în care locuiți;
 • tipul de muncă preferat (cu normă întreagă sau cu jumătate de normă);
 • afișarea locurilor de muncă freelance actuale (nu trebuie să răspundeți la această întrebare, dar vă poate ajuta în decizia de a accepta un loc de muncă pe Contena);
 • domeniile în care sunteți dispus să scrieți articole (afaceri, sănătate, divertisment, alimentație etc.);
 • nivelul dvs. de experiență în munca de freelancer;
 • dacă aveți un cont pe rețelele de socializare, un blog sau clienți de la joburi anterioare care să confirme calitatea muncii dumneavoastră;
 • suma de bani pe care vă așteptați să o obțineți de pe urma unui loc de muncă freelance;
 • introducerea unei parole.

Odată ce ați depus cererea, veți fi trecut pe o listă de așteptare. Răspunsul la întrebarea dacă sunteți sau nu acceptat pentru un loc de muncă pe Contena poate dura ceva timp.

Să vorbim acum despre abonamente.

Abonamente

Utilizarea site-ului Contena nu este gratuită și include 2 tipuri de abonamente, și anume:

 • Gold;

Acest abonament vă va costa în jur de 497 de dolari pe an.

 • Platinum.

Costul unui abonament Platinum este de 997 de dolari pentru 2 ani.

Aceste abonamente vă oferă acces la locurile de muncă disponibile pe Contena, precum și la toate instrumentele care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile pentru a deveni un scriitor performant.

Joburi de scriitor și muncă în regim freelance cu Contena

După ce ați fost acceptat ca membru pe Contena, vă puteți autentifica în contul dumneavoastră (acest lucru presupune că ați fost de acord să plătiți o taxă de abonament) pentru a avea acces la locurile de muncă pentru scriitori.

exemple de joburi de scriitor pe netPin
Joburi de scriitor pe Contena

În partea stângă a paginii de start a contului dvs. se află secțiunea Locuri de muncă, așa cum se arată în imaginea de mai sus.

Tot ce trebuie să faceți este să selectați un job care vă interesează, dând click pe butonul ”Contract”. Această acțiune are rolul de a vă oferi acces la informații suplimentare despre acel job. Dacă sunteți mulțumit de descrierea postului, tot ce trebuie să faceți este să aplicați.

Dacă sunteți acceptat, veți primi un e-mail de confirmare că ați fost acceptat să lucrați la acel job.

De regulă, veți primi un răspuns în câteva zile.

Postul dumneavoastră sau mai bine zis articolul pe care l-ați realizat va fi supus unui proces de verificare care va dura, de asemenea, câteva zile.

Plata va fi pusă în așteptare până când dvs. și persoana care a publicat jobul veți fi mulțumiți de rezultat. Această politică este menită să evite neînțelegerile care pot apărea între persoanele care lucrează pe cont propriu și cei care publică locurile de muncă.

Crearea propriilor articole

Contena vă recompensează, de asemenea, pentru crearea propriilor articole cu conținut unic.

Diferența dintre a scrie joburi și a crea propriile articole este că aveți control asupra conținutului.

Tot ce trebuie să faceți este să întocmiți o schiță a articolului pe care doriți să îl scrieți și să o trimiteți pentru examinare.

Atunci când subiectul articolului dvs. a fost acceptat, veți putea trece la scrierea acestuia.

Când articolul dvs. este acceptat, veți primi plata.

Tarifele se calculează în funcție de numărul de cuvinte și de companiile care doresc să plătească pentru acest tip de articol.

Care sunt metodele de plată?

Rețineți că plata pentru fiecare articol scris se va depune într-un cont de garanție sau ”escrow”. Abia după ce ambele părți implicate au căzut de acord cu privire la calitatea sau alte detalii despre articol, acesta va intra în balanța contului dumneavoastră.

Cea mai populară metodă de plată folosită de Contena este PayPal, dar puteți alege și alte metode, cum ar fi Skrill sau transferul bancar.

Partea bună cu privire la metodele de plată este că acestea nu presupun atingerea unei sume minime de plată. Atunci când primiți banii în contul dumneavoastră, îi puteți retrage imediat prin metoda de plată preferată.

Merită sau nu?

Numărul de articole publicate și un nivel bun de limba engleză sunt condiții care vor influența valoarea câștigurilor dumneavoastră.

Deși Contena este un site de freelanceri cu multe avantaje, pentru România nu merită încercat.

În primul rând, trebuie să plătiți o taxă anuală sau lunară pentru a fi membru pe Contena.

Un alt mare dezavantaj este politica de rambursare a banilor. Dacă printr-o absurditate, nu sunteți mulțumit de oportunitățile de câștig și vreți banii înapoi, veți avea o mare surpriză.

Vă puteți recupera banii în primele 30 de zile de la cumpărarea abonamentului, dar trebuie să îndepliniți încă o condiție. În termen de 30 de zile va trebui să dovediți că ați absolvit toate cursurile sau tutorialele din așa-numita Academie Contena.

Academia Contena este un ”departament” special conceput pentru a oferi sprijin celor care nu au experiență în domeniul scrisului sau al promovării. Toate aceste cursuri cuprind 9 sau 10 videoclipuri, fiecare cu o durată de vizionare de până la 10 minute.

Chiar și cu astfel de dovezi, tot nu aveți certitudinea că vă veți primi banii înapoi. Cineva din staff poate decide că nu îndepliniți anumite condiții și, prin urmare, vă veți pierde banii.

Cine dorește să urmeze o carieră în acest domeniu ar trebui să se concentreze pe calitate și nu pe promovare. Nu are rost să atrageți clienți dacă articolele dvs. nu sunt de calitate.
Promovarea este, de asemenea, importantă, motiv pentru care este binevenită oportunitatea de a urma cursurile de video de la Academia Contena. Pot spune că aceste cursuri reprezintă tot ce are Contena mai bun de oferit.

Chiar și așa, am totuși unele rezerve când vine vorba de a plăti aproape 500 de dolari pe an pentru un site care nu-mi oferă nicio garanție că voi ajunge să fac vreun profit sau chiar să-mi recuperez ”investiția”.

În concluzie, nu pot recomanda utilizarea site-ului Contena persoanelor care locuiesc în România. Mai bine să cheltuiți acești bani pe ceva distractiv decât să vă riscați pe acest site de freelancing.

Apropo, recent, pe un site GPT numit CoinPayU a fost introdus un nou mod de a face bani, acela de a scrie articole. Aceste articole trebuie să aibă un conținut original pentru a putea participa la diverse concursuri săptămânale unde vor fi aleși 15 câștigători cu premii de până la 30 000 satoshi. Acum vedeți ce opțiune vi se potrivește cel mai bine.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu