PayPal Tutorial | Ce înseamnă și care sunt beneficiile

0
(0)

Procesul de cumpărare cu PayPal în mediul online este diferit decât cel pe care îl folosiți în viața reală. Neavând opțiunea de a plăti în numerar sau chiar prin intermediul cecurilor, sunteți limitat, dacă putem spune acest lucru, la plata prin carduri de credit sau debit. Forțați de împrejurări, suntem nevoiți să folosim din ce în ce mai des cardurile pentru a cumpără diverse produse din numeroase magazine online.

Aici intervine PayPal. Prin această platformă, nu veți mai fi nevoiți să furnizați informații personale precum cele de pe cardurile dvs. În schimb, totul se va realiza prin intermediul platformei PayPal, pe baza informațiilor adăugate în contul dvs.

Ce înseamnă PayPal?

PayPal este una dintre cele mai folosite metode, prin care se realizează cumpărături online și transferuri de bani, rapid și în siguranță. Este foarte dificil să găsești pe cineva care să nu fi auzit sau folosit această metodă de plată online. Dar, cu toate acestea, există și persoane care nu cunosc destule amănunte despre utilizarea acestui serviciu financiar în mediul online. De aceea, prin acest mic tutorial, sper să vă ajut în a înțelege cum funcționează și care sunt beneficiile folosirii PayPal.

Cum vă creați un cont pe PayPal?

Înainte să vă creați un cont pe PayPal, ar trebui să știți că există 2 tipuri de cont, și anume:

 • cont PayPal normal sau personal;
 • cont PayPal de tip „business”.

Procesul de creare este destul de simplu pentru ambele tipuri de conturi PayPal. În caz că întâmpinați anumite probleme cu privire la procesul de înregistrare, puteți folosi pagina web „Întrebări și Răspunsuri„, care poate fi accesată pe site-ul oficial PayPal.

Cum se creează un cont PayPal pentru uz personal?

Pentru a vă crea un cont personal, aveți nevoie de următoarele informații:

 • nume și prenume;
 • adresa de email;
 • parolă.

După adăugarea acestor informații, trebuie să vă confirmați adresa de email. Verificați adresa dvs. de email pentru a folosi link-ul de confirmare trimis de către cei de la PayPal.

Acum, trebuie să vă felicit pentru crearea cu succes al contului dumneavoastră de PayPal. Felicitări!!

creare cont personal sau businessPin

Pentru a vă securiza contul, aveți la dispoziție o opțiune de securitate, care oferă o protecție mult mai mare a contului dvs de PayPal. Eu, personal, folosesc aplicația „WinAuth„. Această aplicație va genera un cod din 6 cifre care este folosit pentru a intra în contul dvs. Pe lângă adresa de email și parolă, veți avea și acest cod numeric din 6 cifre pentru identificare. Chiar vă recomand să activați această opțiune de securitate.

Pentru verificarea contului de PayPal, trebuie doar să atașați în contul dumneavoastră un card de debit sau credit. De asemenea, puteți conecta și contul dvs. bancar.

Cum vă creați un cont de tip business?

Pentru acest tip de cont, procedura de creare este puțin diferită decât în cazul celui personal. Dar, nu vă „speriați”, durata de timp necesară pentru crearea acestui tip de cont nu este foarte mare și nu necesită prea mult efort din partea dvs.

Folosiți butonul de înregistrare situat în colțul din dreapta sus. Veți avea 2 opțiuni, Personal și Business. Selectați cea de-a doua variantă, pentru a crea un cont Business. Vi se va cere o adresă de email, care se va identifica cu contul Business pe care urmează să-l creați.

După ce ați scris adresa de email, trebuie să mai adăugați următoarele informații:

 • nume și prenume;
 • detalii despre afacerea dvs precum numele și numărul de telefon;
 • adresa unde este plasată „afacerea” dvs (strada, număr, oraș, județ și cod poștal).

În continuare, veți proceda exact cum ați procedat si în cazul contului personal. Adică, vă confirmați adresa de email, atașați un card sau contul bancar de PayPal.

De ce ar trebui să folosiți PayPal?

Desigur că sunt destul de multe alternative financiare, similare cu PayPal, cum ar fi Apple Pay, Skrill, Payeer, Payoneer, Google Pay și multe altele. Dar oferta PayPal este mult mai bogată în beneficii decât restul competitorilor săi.

În primul rând, rata de acceptare în rândul diferitelor site-uri sau platforme este una foarte ridicată. Sigur ați observat opțiunea „Plătește prin PayPal” pe foarte multe site-uri de unde ați realizat diverse tranzacții financiare.

Un alt aspect important este cu privire la protecția oferită cumpărătorilor. Dacă nu sunteți mulțumit de calitatea serviciului sau al produsului achiziționat, puteți face „dispută” și, cu siguranță, vă veți recupera banii. Marea majoritate al disputelor se încheie în favoarea cumpărătorului.

Pentru cei ce utilizează diverse platforme de cumpărături online, PayPal oferă anumite măsuri de siguranță. Nu va fi nevoie să adăugați de fiecare dată când cumpărați ceva, datele de pe cardul dvs. În schimb, tot ce trebuie să scrieți este adresa de email, parola și un număr de securitate PIN.

Este PayPal o metodă sigură?

Pentru cei care transfera bani sau cumpără diferite produse sau servicii în mediul online, PayPal este destul de sigur. Dar există câteva diferențe cu privire la părțile implicate în procesul de cumpărare și vânzare. Persoanele care cumpără anumite produse beneficiază de o protecție mult mai mare decât cei care vând. Pentru comercianți, este puțin mai complicat. De regulă, cumpărătorii au prioritate pentru PayPal, chiar dacă, uneori, disputele făcute de aceștia sunt puțin suspecte.

Securitatea contului depinde în totalitate de dumneavoastră. Eu vă sfătuiesc să folosiți o parolă complexa dar și metoda de autentificare prin programe precum WinAuth. Mai mult decât atât, este recomandat să folosiți un card de credit pentru verificarea contului de PayPal, pentru a avea la dispoziție opțiunea de dezactivare al transferurilor instante din contul bancar.

Cum putem trimite bani cu PayPal?

Trimiterea de bani către prieteni sau membri de familie este unul dintre motivele principale, pentru care este folosit de foarte multe persoane din întreaga lume. Acest proces poate fi finalizat în câteva minute folosind fie calculatorul personal, fie telefonul mobil. Pentru a trimite bani, aveți nevoie doar de numele, adresa de email sau numărul de telefon. Atât de simplu este să trimiți bani prin PayPal.

Metoda trimiterii de bani prin aplicația PayPal

Aplicația o puteți descărca fie din magazinul online Google Play pentru telefoanele android, fie accesând magazinul Apple pentru dispozitivele iOS.
Etapele necesare pentru a trimite bani cu aplicația PayPal sunt următoarele:

 • accesează aplicația și apasă pe butonul „Send”;
 • se va deschide o nouă fereastră, unde trebuie să adaugați numele, adresa de email sau numărul de telefon;
 • scrieți suma dorită pe care intenționați să o trimiteți;
 • selectați metoda de plată preferată;
 • în acest ultim pas, vă rog să verificați cu atenție toate detaliile tranzacției. După ce ați verificat, apăsați butonul „Send Now”.

Cum vi se pare? Destul de simplu, nu-i așa?

Metoda trimiterii de bani prin site-ul oficial PayPal

Metoda este similară cu cea folosită pe aplicația PayPal. Deschideți programul de navigare (Google Chrome, Edge, Mozilla sau Opera) și accesați site-ul oficial „paypal.com„. În meniul principal, aveți opțiunea „Send&Request„. Selectați această opțiune. Adăugați fie adresa de email, fie numărul de telefon.
Veți avea 2 opțiuni pentru a trimite bani, și anume:

 • trimitere către un prieten;
 • plata pentru un produs sau un serviciu.
trimite si primește bani cu PayPalPin

Selectați varianta potrivită pentru dumneavoastră. Adăugați suma pe care vreți să o trimiteți. După ce sunteți sigur că detaliile oferite sunt în regulă, folosiți butonul „Send money now„. Și astfel, ați reușit să trimiteți cu succes o sumă de bani prin PayPal.

Se poate anula o trimitere de bani?

Acest lucru depinde. În cazul în care ambele părți implicate au conturi PayPal, atunci nu prea sunt șanse să vă recuperați banii. Toate tranzacțiile între diferite conturi de PayPal sunt realizate instant. Doar dacă, cealaltă parte este de acord să vă trimită acea suma de bani înapoi.

În cazul în care acea persoană nu deține un cont PayPal, aveți o mică șansă să vă recuperați banii dar trebuie să vă mișcați repede. De aceea, vă recomand, când trimiteți bani, să verificați cu mare atenție detaliile cu privire la tranzacția pe care o faceți.

Ce înseamnă PayPal Credit?

PayPal și-a lansat propriul serviciu de credit. Folosind această oportunitate, puteți cumpără diverse servicii sau produse prin intermediul platformei PayPal. Dar, le veți achita mai târziu. E ca și cum ați deține un card de credit, dar mult mai simplu de folosit. Cu acest serviciu, puteți beneficia de anumite avantaje oferite de acele platforme online care folosesc PayPal Credit. Dacă reușiți să achitați în timp, nu veți plăti suplimentar față de prețul normal.

Cum puteți adăuga un card sau cont bancar?

Aveți la dispoziție 2 metode prin care va puteți verifica contul de PayPal, și anume:

 • cont bancar;
 • card de credit sau debit.

În primul rând, vă logați în contul dumneavoastră. În meniul principal, aveți opțiunea „Wallet„. Dați click pe aceasta. Veți vedea cele 2 opțiuni de adăugare și verificare. Selectați varianta preferată și adăugați toate informațiile cerute. Din nou, o să vă stresez cu ideea de a verifica datele furnizate în acest „formular”.
Dacă sunteți sigur, apăsați pe „Add Bank Account”.

Acum urmează partea în care se face verificarea contului sau cardului adăugat. Acest lucru se face prin trimiterea unei sume mici de bani în contul bancar. Suma poate fi între 0.01$ și 1,50$. Aceste sume de bani vor apărea în contul dvs în 2 sau 3 zile, poate chiar mai puțin. Veți vedea ceva de genul: PP*1234CODE. Acest cod îl veți scrie în secțiunea „Wallet” pentru a confirma contul bancar.

Care sunt avantajele și dezavantajele folosirii PayPal în mediul online?

Mulți dintre dumneavoastră se întreabă de ce PayPal-ul este atât de popular și folosit pentru a cumpără sau vinde produse sau servicii online.

Avantajele utilizării

 • O securitate avansată în ceea ce privește cardurile folosite pentru a cumpără online.

În momentul în care ați adăugat un card în contul dumneavoastră, nu veți mai avea griji cu privire la informațiile legate de acesta. Utilizând PayPal pentru a cumpără online, informațiile legate de cardul dvs. sunt confidențiale. Asta înseamnă că nici o persoană nu va putea avea acces la aceste informații personale.

 • Trimiterea de bani către prieteni sau familie este GRATUITĂ.

Spre deosebire de alte opțiuni de plată cum ar fi Western Union, PayPal nu va percepe nici o taxă când doriți să trimiteți bani sub forma de cadou (gift) unui prieten sau un membru de familie.

 • Accesul la cont pe telefonul mobil

Am fost surprins în mod plăcut, cât de simplu și eficient este să cumperi prin aplicația PayPal diverse produse sau servicii pe internet. Doar prin atingerea ecranului telefonului mobil, a fost suficient pentru a cumpăra sau transfera bani online. Trebuie doar să o descărcați și veți putea cumpăra din diverse magazine online, transfera bani sau plăti facturi.

 • Reduceri substanțiale

De asemenea, pentru a vă răsplăti pentru loialitatea dvs, beneficiați de reduceri interesante când cumpărați din anumite magazine online. Puteți primi până la 40% reducere când cumpărați haine de calitate, bijuterii sau chiar și asigurări de la magazinele partenere.

Accesând link-ul Oferte PayPal, veți putea vedea ce reduceri puteți obține prin PayPal.

Dezavantajele utilizării

 • Taxe când primești bani

Dacă primești bani prin PayPal, veți fi taxat intre 5% și 10% din suma totală primită. Când cumpărați cu acest procesor de plată, folosind carduri de debit sau credit, veți fi taxat cu 2.9% și suma de 0.30$. Aceste procente se pot schimba în funcție de politica PayPal.

 • Blocarea contului

Din păcate, sunt cazuri de persoane ale căror conturi au fost blocate fără să primească un avertisment. Teoretic, blocarea contului apare în momentul în care cei de la PayPal detectează anumite activități suspecte în ceea ce privește sumele de bani rulate prin conturile respective. În momentul în care contul a fost blocat sau „înghețat”, nu veți mai putea retrage sau trimite bani din contul dvs.

 • Acces la banii dumneavoastră

Deși PayPal funcționează ca un intermediar pentru cumpărăturile online, acesta are acces la conturile bancare. Este posibil ca anumite sume de bani să fie retrase din conturile bancare deținute de dvs. Această situație se întâmplă mai ales în cazul acelor dispute câștigate de cei care v-au furnizat diverse produse sau servicii.

Dacă sunteți interesați de site-uri care plătesc în PayPal, atunci puteți verifica unele dintre cele enumerate mai jos, și anume:

Vreți să câștigați bani online în contul dumneavoastră de PayPal? Una dintre metodele recomandate este prin intermediul sondajelor de opinie online. De asemenea puteți folosi site-uri, care vă plătesc pentru a descarcă diverse programe sau jocuri, pentru a face fotografii sau chiar și pentru a face cumpărături în mediul online și scanând codurile de bară de pe respectivele produse.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu