Este recomandata o rețea virtuală privată pentru sondaje online?

0
(0)

Este recomandată utilizarea unui VPN (rețea virtuală privată) pentru a vă ascunde locația geografică cu scopul de a prinde mai multe sondaje?

Devenim din ce în ce mai dependenți de mediul online. Sunt sigur că cunoașteți faptul că anumite servicii sau chiar site-uri online pot fi accesate sau utilizate doar din anumite țări. Acest lucru este valabil și pentru site-urile care sunt specializate pe sondajele de opinie.

Din nefericire, România se încadrează perfect în categoria acelor țări care nu dispun de aceleași ”avantaje” în comparație cu alte țări precum Statele Unite al Americii, Anglia, Canada, Australia, Franța și multe alte țări mai dezvoltate.

De aceea, mulți sunt tentați să folosească diverse mijloace pentru a-și masca adresele de IP atunci când completează un sondaj online. Ascunderea adresei reale de IP poate fi realizată prin intermediul unui VPN, sau mai bine spus, o rețea virtuală privată.

Citește și Nu vă lăsați păcăliți de site-uri țeapă de sondaje de opinie

Teoretic, o rețea virtuală privată ar trebui să mascheze adresa de IP și țara de origine. Prin ascunderea adresei de IP, puteți accesa anumite site-uri sau servicii care în mod normal nu le-ați putea utiliza.

Este legală utilizarea unei rețele virtuale private (VPN) pentru mascarea adresei de IP când participați la sondaje online? Există vreo diferență notabilă cu privire la numărul de sondaje? Se îmbunătățește în vreun fel accesul la anumite servicii din mediul online?

Ce este o rețea virtuală privată sau un VPN?

Așa cum v-ați dat seama, VPN-ul este o prescurtare de la Virtual Private Network. Mai bine spus, un VPN este o rețea virtuală privată. Principalul scop al unui VPN este de a realiza o conexiune sigură între dumneavoastră și mediul online. Pe lângă această conexiune sigură, mai puteți beneficia și de alte avantaje precum anonimitate sau confidențialitate.

Aceste beneficii le puteți folosi pentru a vă ascunde locația precum și tot ceea ce realizați în mediul online. În cazul în care folosiți rețele Wifi publice, atunci chiar este recomandată utilizarea unui VPN.

Notă: O rețea virtuală privată poate fi folosită de oricine, în sensul că nu este nevoie să fiți specialiști sau experți în programare sau alt domeniu legat de tehnologie.

Fără această rețea virtuală privată, activitatea pe care o desfășurați în mediul online poate fi interceptată. Când vorbim de activitatea online, mă refer la istoricul de navigare, parole, fișiere pe care le-ați descărcat sau chiar și informații bancare. Totul se învârte în jurul adresei de IP.

Pe baza acestei informații, dumneavoastră puteți fi localizat și urmărit. Adresa de IP o putem asemăna cu trimiterea unor plicuri sau cărți poștale. Pe o carte poștală sau un plic, se poate observa numele și adresa expeditorului.

În momentul în care folosiți o rețea virtuală privată, adresa dumneavoastră de IP este ascunsă de ochii curioși. Cu alte cuvinte, activitatea online este criptata. Drept urmare, nu mai puteți fi identificat nici măcar de cei care vă furnizează internetul sau alte persoane cu intenții suspecte.

Ce face un VPN sau rețea virtuală privată ?

Cum am precizat în rândurile de mai sus, un VPN vă ascunde activitatea desfășurată în mediul online. Haideți să intrăm puțin în detalii și să aflăm cum ne afectează în viața zilnică.

Cele 3 mari beneficii aduse de folosirea unui VPN sunt următoarele:

  • Istoricul de navigare nu mai poate fi accesat, adică este în totalitate privat.

Activitatea dumneavoastră în mediul online nu mai este accesibilă pentru furnizorul de servicii de internet sau diverse instituții guvernamentale.

  • Schimbarea locației online

Adresa de IP furnizează informații despre locația dvs. Prin intermediul unui server VPN, vă puteți schimba locația geografică. De exemplu, doriți să utilizați anumite servicii din Statele Unite ale Americii cum ar fi Netflix, posturi de știri importante sau chiar și diverse site-uri de unde puteți descarca torente.

Așadar, veți folosi o rețea virtuală privată pentru a vă schimba locația cu un server din America. Astfel veți avea acces la aceste servicii, care în mod normal sunt restricționate.

  • Anonimatul în mediul online

Toate activitățile realizate sunt anonime, adică nimeni nu va cunoaște ceea ce faceți dumneavoastră în mediul online. Cei care descarcă torente sau folosesc rețele Peer-to-Peer vor avea cel mai mult de câștigat din utilizarea acestor servere VPN.

Este legală conectarea printr-un server VPN?

În teorie, această tehnologie poate fi utilizată fără nici o emoție, din punct de vedere legal. Cu alte cuvinte, VPN-ul este în totalitate legal. Problema intervine atunci când aceasta tehnologie este folosită pentru a profita de diferite servicii sau site-uri într-un mod care poate cauza prejudicii financiare (și nu numai) acestora.

De aceea, vă recomand să vă informați cu privire la serviciile pe care doriți să le accesați, pentru a evita alte neplăceri din punct de vedere legal. Dar, utilizarea unei rețele virtuale private este legală.

Aveți mare grijă când folosiți o rețea virtuală privată pentru a completa sondaje pe bani

Un server VPN poate fi utilizat pentru foarte multe lucruri din mediul online. Problema poate apărea atunci când vrem să completăm un sondaj de opinie, fiind conectat la un server VPN. În rândurile următoare, am să vă prezint câteva motive pe care ar trebui să le luați în considerare dacă vă decideți să folosiți o rețea virtuală privată pentru a participa la un sondaj online.

Securitatea pe internet ale site-urilor de sondaje

Securitatea site-urilor de sondaje este un aspect foarte important care trebuie luat în considerare. Sondajele de opinie reprezintă modalitatea principală prin care acestea realizează venituri online. Companii internaționale sunt în parteneriat cu aceste site-uri de sondaje, având că scop principal căutarea unor răspunsuri de calitate. Aceste răspunsuri stau la baza îmbunătățirii serviciilor sau produselor realizate de către aceste companii.

Vă place să completați sondaje online? Folosiți procesorul PayPal pentru a vă retrage banii? În cazul acesta, eu vă recomand să citiți Sondaje de opinie plătite în PayPal. Aceste site-uri au o ofertă de sondaje destul de bună, în așa fel încât să ajungeți într-un timp decent la retragere.

Dacă calitatea acestor răspunsuri nu se va ridica la așteptările acestor companii, atunci acestea vor înceta să plătească aceste site-uri de sondaje. Fără acești bani, site-urile de sondaje nu vor mai fi capabile să-și plătească membrii. Drept urmare, lanțul ”iubirii” se va rupe și colaborarea între aceste entități va înceta să existe.

De aceea, aceste site-uri au grijă că doar anumite categorii de persoane să poată completa sondajele respective, în funcție de preferințele companiilor care au cerut acele sondaje.

De exemplu, o companie românească care deține servicii sau produse în România, va fi interesată să afle opiniile sau părerile persoanelor care locuiesc în România, și nu din alte părți ale lumii. Cum poate o persoană din Belgia, de exemplu, să ofere răspunsuri de calitate despre un produs din România, de care nu a auzit și nu l-a folosit niciodată?

Nu utilizati VPN pentru sondaje

Din acest motiv, aceste site-uri de sondaje și-au îmbunătățit considerabil masurile tehnice de securitate. Drept urmare, nu este permis utilizarea unui server VPN pentru a completa sondaje online sau pentru a folosi orice site GPT. Acest lucru se poate vedea și în regulamentul și condițiile de funcționare ale fiecărui site de sondaje.

Notă: Exista o diferență între un server proxy și VPN. Server-ul proxy va ascunde doar adresa de IP, în timp ce VPN-ul vă criptează datele.

De cele mai multe ori, verificarea se va face în momentul când veți cere o plată de la aceste site-uri de sondaje. Dacă se vor descoperi anumite activități suspecte, atunci contul dumneavoastră va fi blocat și veți pierde banii câștigați. Este posibil să scăpați basma curată, în cazul în care programul folosit este foarte bun.

Acum depinde și cât de eficient este soft-ul folosit pentru a vă conecta la un server VPN. Indiferent cât de eficient este acest soft, folosirea unui VPN este total interzisă pentru a completa sondaje în mediul online.

Moralitatea folosirii unui server VPN

Sunt conștient cât de tentant poate să fie folosirea unui VPN pentru a găsi mai multe sondaje sau alte oferte disponibile pe diverse site-uri GPT. Dar trebuie luat în considerare și aspectul moral. Din păcate, persoanele care caută să facă bani online pot lua decizii care pot afecta alte persoane. Site-urile de sondaje sau chiar și companiile de cercetare sunt conduse de persoane reale.

La rândul lor, acești oameni doresc să facă bani pentru a-și întreține familia. Prin folosirea unui soft VPN, dumneavoastră veți contribui la declinul afacerii lor, adică a modalității lor de a face bani online.

O rețea virtuală privată este gratuită?

În mediul online, se pot găsi suficiente site-uri care oferă gratuit o rețea virtuală privată. Dar asta nu înseamnă că sunt și eficiente. De regulă, aceste servere VPN gratuite nu se pot compara calitativ cu cele premium, care necesită abonamente lunare.

Notă: Nu este obligatoriu să cheltuiți bani pentru a beneficia de serviciile unui soft VPN. Acum depinde la ce îl folosiți.

Într-adevăr se pot folosi pentru lucruri simple dar dacă doriți să le folosiți pentru ceva mai complicat, atunci VPN-ul gratuit nu este o soluție. Un exemplu bun VPN gratuit care își face treaba cât de cât este Tunnel Bear. Acum depinde de dumneavoastră la ce îl folosiți și cât de mult, pentru a vedea dacă merită sau nu.

Câteva cuvinte în încheiere…

O rețea virtuală privată poate fi considerată un instrument eficient în funcție de modul în care este folosită. Dacă vă gândiți să cumpărați un VPN pentru a completa mai multe sondaje online, atunci nu cred că este o idee bună. Majoritatea acestor site-uri de sondaje de opinie consideră ilegală folosirea unui server VPN pentru a vă ascunde adresa de IP și locația geografică.

De aceea eu nu vă recomand utilizarea unei rețele virtuale private pentru a participa la sondaje. Într-adevăr sunt și avantaje precum navigarea în siguranță în mediul online, descărcarea de torente sau deblocarea unor conținuturi de divertisment. Dar trebuie să vă gândiți de două ori înainte să folosiți o rețea virtuală privată pe site-uri de sondaje sau site-uri GPT.

Ați folosit un server VPN? Care a fost experiența dumneavoastră?

Pentru mai multe comentarii, vă rog să folosiți secțiunea de comentarii.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu