Locuri de muncă freelance în România cu Zeerk | Merită sau nu?

0
(0)

Sincer, m-am săturat să lucrez pentru angajatori care nu mai au niciun respect pentru muncitorul de rând. Am devenit roboți care își dedică aproape tot timpul bunăstării acestora. De aceea, încep să mă gândesc serios la o carieră de liber profesionist. M-ar interesa câteva site-uri care oferă joburi de freelancer pentru începători. De aceea mi-am îndreptat atenția către site-ul Zeerk, unde teoretic aș putea găsi flexibilitatea atât de necesară pentru a deveni un freelancer în toată regula.

Citește și Munca pe cont propriu în România – Tot ce trebuie să știți

Acesta nu este primul site de freelancing pe care l-am testat pe blogul meu. De când am început să scriu articole despre modalități de a face bani în România, am testat sute de site-uri care s-au recomandat ca fiind modalități sigure de a aduce un venit suplimentar.

Bineînțeles că din acest număr mare de site-uri testate, am găsit și unele care încercau să ofere opțiuni serioase acelor oameni care își doreau mai multă libertate și independență în ceea ce privește folosirea timpului liber și obținerea unui venit mai mult decât decent.

Site-uri precum PeoplePerHour, WriterBay, Latium, Contena și-au dovedit seriozitatea față de cei care își doreau o carieră în freelancing, dar pentru o colaborare de succes și de lungă durată trebuie să aveți anumite cunoștințe sau abilități care să facă diferența în fața clienților.

Dar să revenim la subiectul acestui articol, și anume o platformă populară de freelanceri cunoscută sub numele de Zeerk.

Am văzut păreri conform cărora Zeerk este asemănător cu Fiverr și că poate fi considerată o alternativă serioasă pentru freelanceri.

Deși Fiverr este un loc unde puteți găsi oferte de muncă de încredere, Zeerk este mai mult asemănător cu un alt site de micro joburi numit SproutGigs, unde oricine dorește să facă bani online poate accesa un număr important de joburi mai mici sau micro joburi care pot fi completate fără a avea cunoștințe sau experiență. Acesta este un mare plus pe care îl oferă celor care vor să facă bani pe internet.

Ce este Zeerk?

Zeerk este o platformă cunoscută de freelanceri, unde aceștia pot accesa o varietate de servicii freelance (web design, SEO, social marketing, design grafic, copywriting etc.) pe care le pot oferi clienților sau diferitelor afaceri.

Cu o interfață ușor de utilizat, Zeerk poate fi considerată o opțiune de succes atât pentru persoane fizice, cât și pentru diverse business-uri. Dar cât de recomandă ar putea fi pentru cineva care vrea să își înceapă cariera de freelancer în România?

În continuare vă voi arăta cum să vă înregistrați pe Zeerk.

formular de înregistrare pe ZeerkPin
Înregistrare pe Zeerk

Cum ne putem înregistra pe Zeerk?

În colțul din dreapta sus, veți avea un buton pentru a accesa formularul de înregistrare.
În acest formular, va trebui să introduceți câteva informații de bază:

  • nume de utilizator;
  • adresa de e-mail;
  • parolă.

Mi s-a părut ciudat că, după ce am dat click pentru a completa acest formular, am primit un mesaj care îmi spunea că numele de utilizator a fost deja folosit. Cu toate acestea, am primit un e-mail de la aceștia pentru confirmare (numele de utilizator a rămas același). Este posibil să fi fost o eroare.

Câștigați bani ca freelancer, locuri de muncă și proiecte freelance cu Zeerk

Înainte de a vă prezenta mai în detaliu acest site de freelancing, trebuie să știți că Zeerk se concentrează în principal pe micro joburi. Cu alte cuvinte, suma de bani obținută în urma serviciilor prestate pe acest site nu va fi foarte mare, acestea ajungând la maxim 200 de dolari.

Citește și Faceți bani în mediul online în România ca adolescent | 15 metode concrete

Imediat ce vă veți înregistra pe Zeerk, va trebui să postați serviciile la care vă pricepeți.

Aceste servicii pot fi în domenii precum afaceri, scriere, programare, jocuri, lifestyle, audio, marketing social și așa mai departe.

configurare informații contPin
Configurare cont

Mai întâi va trebui să vă completați profilul, care constă în adăugarea unui TITLUL, o descriere reală a dumneavoastră, informații despre limbi străine, competențe, educație sau certificare precum și un portofoliu.

După ce ați adăugat aceste detalii relevante, următoarea parte este cea în care vă veți crea oferta de angajare.

crearea unei oferte de muncăPin
Creare Job

Aveți grijă la modul în care creați această ofertă și la informațiile pe care le adăugați.

Aceasta trebuie să atragă interesul clienților, altfel nimeni nu va fi interesat să vă angajeze.

În acest formular veți adăuga detalii precum:

  • titlul postului;
  • prețul jobului, care poate fi fix, pe oră, zilnic, săptămânal sau lunar;
  • categoria din care face parte oferta de muncă (business, grafică și design, software, video etc.);
  • descrierea jobului, care este, de asemenea, cea mai importantă parte a acestui formular;

Acesta trebuie să conțină informații utile, astfel încât clienții să poată înțelege cu ușurință dacă oferta de muncă corespunde nevoilor acestora.

  • tag-uri;
exemple de joburi pe ZeerkPin
Exemple de joburi freelance

Iată cum arată o ofertă de locuri de muncă în categoria ”Articole și postări pe blog”.

Acum tot ce trebuie să faceți este să așteptați ca un potențial client să dorească să lucreze cu dvs. pe baza ofertelor de muncă postate pe site-ul Zeerk.

Atunci când un client este interesat să lucreze cu dumneavoastră, veți primi atât o notificare, cât și un e-mail care vă va informa despre acest lucru.

Bineînțeles, toată această aventură va include o parte dedicată negocierilor dintre dumneavoastră și client. Când aceste negocieri sunt finalizate, tot ce vă rămâne de făcut este să începeți să lucrați.

După finalizare, munca dumneavoastră va fi verificată de către client. La final, când totul este în regulă, vei primi recompensa convenită la momentul angajării.

Program de promovare

Zeerk oferă ceva diferit față de ceea ce am putut găsi pe alte site-uri de făcut bani de pe net.

Pe Zeerk sunteți recompensat cu un comision de 10% din valoarea vânzărilor realizate de cei care s-au înregistrat prin intermediul linkului dumneavoastră de promovare.

Cu alte cuvinte, veți primi comisioane doar de la cei care sunt considerați CLIENȚI, adică de la cei care vor achiziționa serviciile publicate de freelanceri.

Acest link de promovare poate fi distribuit atât pe Social Media (Facebook, YouTube, Twitter etc), cât și pe forumuri sau bloguri.

Care sunt metodele de plată?

Toate veniturile generate de joburile finalizate pe Zeerk vor fi adăugate la soldul contului dumneavoastră.

Un punct important de menționat aici este că Zeerk va percepe un comision de 15% din ceea ce veți retrage.

Condiția pentru ca dumneavoastră să fiți eligibil pentru a efectua retrageri este să aveți un minim de 4$.

Așadar, atunci când veți ajunge la 4$, veți putea iniția o plată în PayPal, care este singura modalitate de plată.

În mod normal, plățile vor fi procesate în aceeași zi în care este inițiată plata.

Adăugare adresă de e-mail pentru PayPalPin
Adăugare adresă de e-mail PayPal

Pentru a configura metoda de plată (adăugând adresa de e-mail), va trebui să mergeți la secțiunea ”Setări” din meniul principal.

Merită sau nu?

Pentru cineva care vrea să se implice mai mult în freelancing, site-ul Zeerk poate fi o soluție de interes.

Dar totul depinde de dumneavoastră, de abilitățile sau de cunoștințele de care dispuneți. De asemenea, trebuie să aveți răbdare până când un client devine interesat de oferta dvs. De aceea, este foarte important modul în care vă construiți profilul și ce informații adăugați la oferta de muncă.

Aceasta este diferența dintre Zeerk și alte site-uri de freelancing, că trebuie să așteptați. Ar fi fost mult mai eficient dacă ați fi putut aplica pentru aceste locuri de muncă. Dar, din păcate, va trebui să așteptați. Așa că nu puteți fi un lucrător proactiv.

În concluzie, utilizarea site-ului Zeerk este recomandată, dar trebuie să vă moderați așteptările. Răbdarea este regula de aur pe acest site de freelancing.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu