Se pot face bani online prin intermediul motoarelor de căutare? Cu toții folosim motoare de căutare precum Google, Bing, EntireWeb sau Yandex pentru a căuta site-uri web pornind de la anumite cuvinte cheie.
Desigur, există mult mai multe motoare de căutare despre care vom discuta puțin mai târziu.
Dar, sincer, nu știam că, teoretic, se pot face bani folosind astfel de instrumente de căutare online.
Astfel, am descoperit un motor de căutare numit EntireWeb.
Când mă refer la metodele de a face bani prin intermediul acestor motoare de căutare, nu mă refer la crearea de site-uri web, marketing afiliat, promovare și așa mai departe, care pot fi realizate folosind aceste instrumente de căutare online.
Motorul de căutare care va fi analizat în acest articol ne oferă o modalitate de a genera venituri suplimentare prin programul lor de afiliere. Cu alte cuvinte, veți promova EntireWeb și pentru fiecare click real veți fi recompensat.
Acum să vedem cât de reală este această oportunitate.
Înainte de a intra în detalii despre motorul de căutare EntireWeb, ar trebui să știți ce este un motor de căutare și ce exemple putem găsi pe internet.
Ce este un motor de căutare?
Motorul de căutare este un instrument extrem de util prin intermediul căruia utilizatorii, folosind cuvinte cheie, caută diverse conținuturi disponibile pe site-uri web.
După introducerea unui cuvânt cheie, motorul de căutare va verifica baza de date. Rezultatele obținute vor apărea într-o listă de rezultate numită SERP, adică ”search engine results page”.
Când vine vorba de motoare de căutare web, totul se rezumă la căutarea și oferirea de răspunsuri.
Știți care a fost primul motor de căutare? Ei bine, nu Google, primul motor de căutare a fost Archie Query Form, lansat în 1990.
Apropo de Google, acesta a fost creat în 1998 și a devenit cel mai utilizat motor de căutare de pe internet.
Cum funcționează un motor de căutare?
Ei bine, toate motoarele de căutare, fie că este vorba de Google, EntireWeb, Baidu și așa mai departe, se bazează pe 3 principii de bază, cum ar fi:
- crawling;
Acest principiu presupune descoperirea de conținut nou prin intermediul unor instrumente numite ”crawlere sau spiderbots”. Aceste instrumente au ca scop scanarea conținutului unui site sau al unei pagini web prin intermediul unui link.
- indexarea;
Acest principiu este următorul pas după descoperirea site-ului sau a paginii web. Aceasta înseamnă că conținutul acestor site-uri va fi supus unui proces de validare și stocare. Aceste informații vor fi stocate în baza de date a fiecărui motor de căutare. Această bază de date se numește INDEX. Pentru a înțelege mai bine, baza de date poate fi considerată ca o mare bibliotecă în care este stocat tot ceea ce înseamnă conținut online (site-uri sau pagini web).
- clasament sau ”ranking”.
Această ultimă etapă presupune crearea unei liste care va conține cele mai bune rezultate în urma căutărilor efectuate de utilizatori.
Procesul de clasificare se realizează prin intermediul așa-numitelor ”semnale de clasificare” care pot ajunge la un număr impresionant de peste 200 de semnale.
Exemple de motoare de căutare
Pe internet puteți găsi o sumedenie de motoare de căutare, după cum urmează:
- Google (cel mai popular motor de căutare lansat în 1998 de Sergey Brin și Larry Page;
- Bing (motorul de căutare aparținând companiei Microsoft, care este cunoscută pentru sisteme de operare precum Windows 10 sau Windows 11, acesta fiind ultimul lansat pe internet);
- Yahoo (un motor de căutare bazat pe Bing, cu un număr redus de căutări la nivel mondial (2,15%), care include și alte servicii, cum ar fi centre comerciale, agenți de știri, călătorii, jocuri sau horoscoape (pentru cei care mai sunt interesați);
- Baidu (un motor de căutare destinat în principal persoanelor care locuiesc în China, acesta fiind și cel mai utilizat motor de căutare din China);
- Yandex (un motor de căutare și promovare care se concentrează îndeosebi pe piața de căutare din Rusia (peste 45%), lansat în jurul anului 1997 de Alexei Yandex și Arkady Volozh);
- DuckDuckGo (un motor de căutare care se diferențiază de celelalte prin faptul că nu colectează informații personale ale celor care îl folosesc și este recomandat celor care țin la confidențialitatea informațiilor personale);
- Ecosia (un motor de căutare prietenos cu mediul, habar nu aveam că toate căutările pe internet contribuie la acumularea de CO2);
- AOL (un motor de căutare deținut de o companie americană, a fost unul dintre pionierii internetului, dacă nu mă înșel de prin anii ’90);
- Ask.com (un motor de căutare mai special în ceea ce privește modul în care sunt exprimate întrebările și răspunsurile);
- EntrireWeb (despre care vom discuta în acest articol).
Deși această listă conține multe astfel de motoare de căutare, numărul lor este mult mai mare, dar nu sunt foarte populare.
Să ne întoarcem la motorul de căutare EntireWeb.
Ce este EntireWeb?
EntireWeb este un motor de căutare care funcționează pe aceleași principii ca și Google, Yahoo, Bing etc. și care oferă o modalitate de a face bani printr-un program de afiliere.
Cum ne putem înregistra pe EntireWeb?
Mai bine spus, cum putem accesa programul de afiliere.
În imaginea de mai sus, puteți vedea meniul principal al platformei de căutare EntireWeb.
Acest meniu poate fi accesat prin selectarea butonului din stânga sus, cel care prezintă 3 linii orizontale.
Acesta vă va duce la secțiunea de afiliere. Pe pagina de afiliere veți folosi butonul de înregistrare care vă va conduce la o altă pagină unde este afișat formularul de înregistrare.
Acesta va conține următoarele câmpuri necesare pentru o înregistrare în sistemul de afiliere:
- numele și prenumele;
- nume de utilizator;
- parolă;
- numele site-ului (opțional);
- adresa de domiciliu (stradă, oraș, județ, țară).
Veți primi un mesaj cu detaliile de conectare pe adresa de e-mail cu care v-ați înregistrat pe EntireWeb.
Cum se adaugă un site la EntireWeb?
În meniul principal, veți accesa secțiunea ”Instrumente gratuite”, unde veți găsi secțiunea ”Trimitere gratuită”.
Veți selecta butonul ”Adaugă-ți site-ul acum” pentru a ajunge la pagina în care veți adăuga linkul site-ului dvs. și o adresă de e-mail.
Veți vedea acum 3 tablouri:
- cont gratuit;
- abonament de 9$ pe lună, care include diverse ”avantaje”, cum ar fi anunțuri pe pagina de căutare EntireWeb, conexiune la rețelele sociale precum Twitter, Facebook sau Instagram etc.
- plata unică de 150$ care vă oferă mai multe beneficii în ceea ce privește crearea de conținut, poziționare de înaltă calitate în lista de rezultate, rapoarte etc.
După selectarea contului dvs. gratuit, veți verifica adresa de e-mail pentru a confirma procedura de adăugare a site-ului dvs. la EntireWeb.
Acum tot ce trebuie să faceți este să așteptați ca site-ul dvs. să fie listat pe acest motor de căutare.
Programul de afiliere EntireWeb
Acesta este singurul mod în care puteți spera să câștigați bani.
Cu alte cuvinte, vi se vor furniza toate materialele pentru promovare pe care le puteți folosi pentru a aduce noi persoane la EntireWeb care vor achiziționa anumite produse sau servicii.
După cum se precizează pe pagina programului de afiliere, veți primi până la 0,20$ pentru fiecare click făcut prin intermediul linkului dvs. de afiliere.
Să știți că nu este atât de ușor să faceți bani dintr-un program de afiliere. Pentru a-i convinge pe oameni să folosească linkul dumneavoastră de promovare și să cumpere diverse servicii de pe EntireWeb, trebuie să depuneți mult efort în promovarea linkului de afiliere.
Așadar, trebuie să dețineți anumite cunoștințe tehnice pentru a reuși în acest procedeu important de a face bani, respectiv marketingul afiliat.
Care sunt metodele de plată?
Toate câștigurile generate de programul de afiliere sunt afișate în contul dumneavoastră pe EntireWeb.
Singura metodă de plată oferită de acest motor de căutare este prin PayPal.
Informațiile legate de PayPal pot fi adăugate în secțiunea de profil, mai exact în ”Detalii de plată”.
Ca și sume minime de retragere, veți avea doar 3 variante de alegere, și anume:
- 50$;
- 100$;
- 500$.
Procesarea tuturor plăților va fi posibilă la sfârșitul lunii următoare, atunci când ați atins cel puțin 50$.
Să vă dau un exemplu, dacă ați atins suma minimă de 50$ în luna iunie, plata va fi procesată la sfârșitul lunii IULIE.
Un pic ciudat, dar acesta este procesul prin care sunt trimise plățile către utilizatori.
La ce câștiguri vă puteți aștepta? Merită sau nu?
De regulă, tot ceea ce ține de marketingul afiliat este foarte greu de pus în cifre atunci când vine vorba de câștiguri. Aceste câștiguri sunt influențate de capacitatea dumneavoastră de a atrage noi persoane.
În ceea ce privește EntireWeb, câștigurile sunt foarte mici, la care se poate adăuga faptul că promovarea unui motor de căutare nu este atât de ușoară.
Ar fi nevoie de mult efort pentru a convinge un utilizator să folosească EntireWeb în detrimentul celui mai popular motor de căutare, și anume Google.
Deși EntireWeb afirmă că puteți câștiga până la 0,20$ pe click, calitatea informațiilor despre acest program este foarte scăzută.
De asemenea, pe Internet puteți găsi multe păreri ale celor care au promovat sau au achiziționat serviciile oferite de EntireWeb, marea majoritate fiind NEGATIVE. La care se adaugă un serviciu de asistență care este de cea mai proastă calitate.
Nu am avut curajul să îmi adaug site-ul la acest motor de căutare, de teamă că îmi va afecta negativ clasamentul în rezultatele Google, sau ce înseamnă SEO.
Iar dacă vă creați prin absurd un cont pe EntireWeb, există o mare probabilitate de a nu-l putea închide sau anula.
După cum puteți vedea, există mult mai multe aspecte negative decât pozitive. Prin urmare, nu pot recomanda utilizarea motorului de căutare EntireWeb și a programului său de afiliere.
Vă mulțumesc.