Freelancing pentru începători | Ce înseamnă și cum puteți face bani?

5
(1)

Ultima actualizare pe 24 octombrie 2022 de Jonas

Din fericire, în ziua de azi, Internetul ne oferă numeroase soluții alternative de muncă, prin intermediul cărora putem găsi un echilibru între viața profesională și o sănătate echilibrată. Acest echilibru poate fi realizat, de exemplu, prin freelancing. Ceea ce trebuie menționat la munca de tip freelance este că se poate face și în timp ce vă mențineți locul de muncă offline.

Freelancing este o parte componentă vitală al muncii de la distanță. Frazele „Eu sunt un freelancer” sau „Eu lucrez de acasă” au început să fie din ce în ce mai des folosite de foarte multe persoane. Fie că vorbim de prieteni, colegi sau chiar membri de familie, ideea de muncă între orele 7 și 15 începe să piardă teren în fața acestei interesante alternative.

Citește și Trucuri de calculator pentru impresionarea prietenilor voștri

Sunt foarte multe motive care ne forțează să ne schimbăm mentalitatea cu privire la modul de a munci și a face bani. Ideea de a face freelancing are și părți bune dar și părți negative. Dumneavoastră trebuie să vă decideți dacă merită să renunțați la locul de muncă offline pentru o carieră în freelancing.

Când vorbim de muncă freelance, ne referim, în primul rând, la o libertate profesională, pe care, foarte rar, o putem găsi în munca offline. Dar, această libertate profesională, poate duce, din păcate, și la o instabilitate din punct de vedere financiar. Totul depinde de riscuri. Prin freelancing, dumneavoastră vă asumați anumite riscuri, dar care vă pot oferi oportunitatea să vă îndepliniți scopurile profesionale, pe care, în mod normal, nu le-ați fi realizat în munca offline.

Ce înseamnă munca freelance?

Munca freelance constă în folosirea cunoștințelor, talentelor precum și a experienței acumulate pentru a lucra cu diverși clienți fără să mai fie nevoie să vă concentrați pe unul singur. Numărul de proiecte sau sarcini de muncă depinde foarte mult de capacitatea dumneavoastră de a îndeplini toate cerințele din partea angajatorului. Calitatea și seriozitatea sunt cele care vor decide dacă veți avea succes sau nu în cariera de freelancer.

Freelancing nu presupune întotdeauna că veți lucra numai din confortul casei dumneavoastră. S-ar putea să fiți nevoiți să prestați aceste servicii de freelancing și în alte locații precum sediul (biroul) unde își desfășoară angajatorul activitatea. Este foarte important tipul de muncă freelance pe care trebuie să îl realizați precum și condițiile cerute de angajator.

Citește și Completați proiecte freelance și câștigați criptomonede sau PayPal

Munca offline presupune un contract de muncă între dumneavoastră și un singur angajator, care vă plătește pentru activitatea desfășurată. Această situație nu este valabilă și în cazul muncii freelance. Aceasta este una dintre diferențele majore între freelancing și munca offline.

Sunt atât de multe locuri de muncă freelance pe internet, care nu necesită prezența dumneavoastră la angajator. Drept urmare, rezultatele muncii dumneavoastră pot fi valorificate prin intermediul internetului.

Ce este un freelancer?

Un freelancer este un liber profesionist, care câștigă bani din furnizarea de diverse servicii către mai mulți angajatori. Aceste servicii pot fi oferite în funcție de abilitățile profesionale ale fiecăruia pe platforme precum Freelancer.com, Fiverr, 99designs, AirTasker, CrowdSurf și multe altele.

O carieră de freelancing

Dezvoltarea unei cariere în freelancing a rezultat din apariția unui nou concept, și anume munca independentă. Munca independentă presupune ca o persoana să ofere servicii către mai mulți angajatori, și nu doar unei singure companii. Freelancingul este un concept care atrage din ce în ce mai multe persoane, pentru a fi folosit în acoperirea unor cheltuieli vitale din viața de zi cu zi.

Din nefericire, un procent destul de important de persoane nu desfășoară activități de freelancing. Motivul principal stă în gândirea noastră. Ce căutăm noi, în primul rând, la un loc de muncă?

Un răspuns simplu îl reprezintă stabilitatea financiară. Un loc de muncă offline ne oferă garanția că vom fi recompensați cu siguranță la a dată fixă de timp. Mai mult decât atât, putem beneficia și de alte beneficii precum asigurare medicală, anumite contribuții la fondul de pensie sau chiar și avantaje bănești în funcție de performanțele companiei angajatoare.

Când discutăm de freelancing, toate aceste avantaje își pierd într-o mare măsură din valoare. Munca freelance nu presupune un număr de clienți pe care să vă puteți baza, în vederea obținerii unor venituri certe. Nu aveți siguranța că puteți acoperi un stil de viață decent până în momentul pensionarii sau chiar și garanția unor creșteri semnificative de venit.

Fiecare domeniu de activitate prezintă și avantaje dar și dezavantaje. Dumneavoastră sunteți singura persoană care poate menține un echilibru profesional care să ducă la un stil de viață sănătos, din punct de vedere financiar.

Cum puteți deveni un freelancer?

Desfășurarea unei munci independente sau de tip freelance, este atât de simplă precum realizarea unei cumpărături în mediul online. Pentru a deveni un freelancer, trebuie să accesați diverse site-uri de profil. Aceste site-uri o să vă ofere acele proiecte sau sarcini de lucru, în vederea obținerii unor venituri decente de bani.

De ce munca freelance este atât de căutată?

Prin freelancing, putem obține acea libertate financiară, pe care o visăm cu toții. Marea majoritate al freelancerilor au o libertate mare în ceea ce privește timpul acordat pentru munca în regim freelance, tipul de muncă pe care îl realizează, precum și posibilitatea de a alege clienții cu care să lucrați.

Citește și Joburi oferite de la distanță prin intermediul FlexJobs | Merită sau nu?

Putem afirma faptul că munca freelance este o forma de antreprenoriat. Ceea ce duce la un control mult mai ridicat cu privire la potențialul de câștig. Freelancerii nu se concentrează pe un venit fix, de aceea pot câștiga atâta timp cât oferă seriozitate și calitate, cu privire la serviciile realizate.

În rândurile următoare, am să vă prezint câteva astfel de platforme de freelancing, care să vă ajute să începeți cu dreptul cariera de freelancer. Iată câteva site-uri de muncă freelance, și anume:

  • Fiverr;

Fiverr este una dintre cele mai importante piețe de freelancing, unde puteți cumpăra sau vinde diverse servicii. Aceasta a fost lansată în anul 2010. La începutul acestei platforme, fiecare proiect sau sarcina de lucru vă putea aduce un venit de 5$, de aici a venit și numele de Fiverr.

Ideea de 5$ pentru fiecare proiect a fost modificată începând din anul 2014. Astfel, nu mai era garantat obținerea unui venit fix de 5$ pentru fiecare proiect completat. Platforma Fiverr a cunoscut o evoluție pozitivă în ceea ce privește calitatea și cantitatea proiectelor sau o ofertelor de muncă. Datorită acestor îmbunătățiri, puteți găsi aproape orice serviciu digital pe Fiverr.

  • 99Deisgns;

Dacă doriți să creați un logo pentru site-ul dumneavoastră, 99Designs este o soluție pe care o puteți lua, cu siguranță, în considerare. Tarifele se stabilesc în funcție de complexitatea fiecărui proiect, încadrându-se între 200$ și 3000$.

Creați-vă logo-ul perfect pentru afacerea dumneavoastră cu 99Designs

Crearea de logo-uri nu este singurul serviciu pe care îl puteți găsi pe 99Designs. De asemenea, vă puteți oferi serviciile pentru a crea site-uri, fișiere video, fotografii și multe altele.

  • Freelancer;

Freelancer.com este una dintre cele mai vechi platforme de freelancing. Oferta de muncă este una rezonabilă. De asemenea, comisionul de 10% pe care îl plătiți pentru fiecare proiect completat, este unul normal în această industrie. Cu alte cuvinte, este locul potrivit pentru a găsi locuri de muncă freelance.

  • Upwork;

Upwork este o companie specializată în oferte de muncă independenta, care este folosită de aproape 60 de milioane de freelanceri din întreaga lume. Aproape 3 milioane de proiecte sau oferte de muncă sunt postate pe această platformă în fiecare an. Sunt niște cifre impresionante, care ne arata cât de recomandată si populară este platforma Upwork pentru munca freelance.

  • Toptal;

Toptal ne oferă cu adevărat calitate în ceea ce privește munca de tip freelance. Dacă tot dai un ban, măcar să primești ceva de calitate. Sunt destul de stricți cu privire la calitatea serviciilor prestate pe această platformă.

Un freelancing de calitate cu Toptal

Pentru a obține aceste oferte de muncă, trebuie să finalizați cu succes anumite teste sau examene. Aceste teste pot dura și până la o lună de zile, dar merită cu adevărat să fiți membru. Dacă nu veți trece aceste examene, nu veți putea lucra pe Toptal.

  • Guru

Începând din anul 2001, platforma de freelancing Guru vă oferă posibilitatea de a vă valorifica talentele și de a găsi cele mai potrivite joburi. Atât freelancerii cât și angajatorii oferă informații personale pentru a furniza un profil. Pe baza căruia vă veți construi reputația de freelancer pe Guru.

Încercați o carieră în frelancing

Cu siguranță, veți găsi numeroase oportunități de a face bani ca freelancer din domenii cum ar fi design grafic, informație, contabilitate, marketing, creare de conținut original și multe alte astfel de domenii de activitate.

Citește și Înregistrări de voce, transcriere audio cu Audio Bee

Dacă vă jucați cărțile corect și veți aduna suficiente evaluări pozitive pentru munca depusă. Cu siguranță, cariera dumneavoastră de freelancer o să aibă o evoluție pozitivă remarcabilă. Dar, munca freelance nu este pentru toată lumea. Pentru a reuși în această carieră, sunt necesare anumite calități precum adaptabilitate, motivare sau un nivel de comunicare ridicat.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu

Bitcoin Gratuit Romania