Promovarea videoclipurilor pe Internet cu Rumble | Merită sau nu?

0
(0)

Vă considerați un creator de conținut? Doriți să promovați videoclipurile pe care le creați? Ați vrea să încercați și alte soluții care să vă ofere posibilitatea de a vă monetiza conținutul video? Există diverse alternative la YouTube, cum ar fi Rumble, Vimeo, Tik Tok, Dailymotion, Twitch, Metacafe sau Vevo.

De ceva timp, YouTube, în toată înțelepciunea sa, a început să strâmbe din nas la anumite materiale video. Cu alte cuvinte, acestea au fost blocate din diverse motive, reale sau imaginare. Drept urmare, mulți oameni au început să caute alternative la YouTube, unde își pot valorifica potențialul artistic.

Și astfel am ajuns la subiectul acestui articol, care este de a prezenta o alternativă la YouTube, numită Rumble, prin intermediul căreia orice persoană cu un simț artistic decent poate genera diverse venituri suplimentare din vizionarea de videoclipuri.

Citește și Vizionați videoclipuri online și câștigați CFXT cu Chainflix

Platforma Rumble a devenit apreciată datorită faptului că nu impune restricții sau limitări dureroase privind așa-numita încălcare a politicii video. Astfel, creatorii de conținut aflați la început de drum își pot arăta liber flerul creativ prin realizarea de videoclipuri, fără a se lovi de problemele care au devenit banale pe YouTube.

Dacă sunteți interesați de potențialul oferit de platforma de video-sharing Rumble și doriți să aflați mai multe despre valorificarea sau monetizarea videoclipurilor, vă recomand să citiți acest articol.

Ce este Rumble?

Rumble se încadrează în categoria așa-numitelor platforme de partajare video, unde, prin darul artistic primit de la Dumnezeu, dumneavoastră puteți realiza conținut video pe care să-l promovați în schimbul unor recompense în bani.

Toți creatorii de videoclipuri din întreaga lume se conectează pe această platformă în scopul efectuării de activități precum publicarea, distribuirea, transmiterea, promovarea sau găzduirea de materiale video pe această lume plină de mister a internetului.

Astfel, pe termen scurt, ar trebui să ducă la generarea unor venituri decente și la o distribuire mai eficientă.

Cine a creat această platformă de sharing video?

Totul a pornit de la nemulțumirea multor creatori de conținut față de politica de prioritarizare a videoclipurilor.

Astfel, în 2013, o persoană obișnuită pe nume Chris Pavlovski, nemulțumită de politica de monopolizare a YouTube, a decis să creeze această companie de la zero împreună cu o mică echipă de entuziaști.

Potrivit lui Chris Pavlovski, Rumble a fost conceput pentru a ajuta micii producători să își monetizeze videoclipurile în mediul online.

Cum vă puteți înregistra pe Rumble?

Tot ce trebuie să faceți este să selectați secțiunea de conectare din Rumble. Acolo veți vedea rubrica în care este atașat formularul de înregistrare.

Aveți 3 opțiuni de înregistrare:

 • cont gratuit;
 • cont specializat pentru creatorii de conținut;
 • cont business recomandat pentru găzduire.

Fiecare dintre aceste tipuri de cont include opțiuni diferite.

Toate conturile sunt gratuite, dar dacă optați pentru un cont ”Publisher” sau ”Business” atunci va trebui să plătiți un abonament lunar începând de la 10 dolari pe lună până la un maxim de 1000 de dolari pe lună pentru pachetul ”Large Business”.

Citește și Vizionați și încărcați materiale video prin intermediul platformei FruitLab

Aceste abonamente lunare se plătesc pentru a avea câteva opțiuni suplimentare recomandate celor care creează conținut video, respectiv stocare, lățime de bandă, integrare de etichete, acces la api sau eliminarea reclamelor.

Bineînțeles că veți opta pentru contul gratuit.

În acest caz, va trebui să introduceți următoarele informații:

 • numele și prenumele dumneavoastră;
 • nume de utilizator;
 • parola dumneavoastră;
 • adresa dvs. de e-mail;
 • țara;
 • adresa de domiciliu, codul poștal, numărul de telefon sau data nașterii (opțional).

La final, veți verifica adresa dvs. de e-mail pentru link-ul de confirmare.

Bani din încărcarea și promovarea videoclipurilor pe Rumble

Pentru a genera venituri cu Rumble trebuie să creați conținut video și apoi să îl încărcați pe această platformă.

Ceea ce este interesant la Rumble este că nu sunteți obligat să încărcați materiale video originale, dar acestea trebuie să conțină câteva mici modificări pentru a nu fi identice.

Lângă numele dumneavoastră (partea dreaptă sus) aveți butonul de încărcare video.

încărcare videoclip pe RumblePin
Încărcare videoclip

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, nu este complicat să încărcați un videoclip pe Rumble.

Pentru a utiliza această funcție, trebuie să confirmați adresa de e-mail. În caz contrar, nu veți putea obține nimic de pe această platformă de partajare video.

Deci, veți încărca un videoclip, veți seta titlul, etichetele și descrierea.

După ce ați adăugat toate aceste detalii, veți selecta butonul ”Upload”.

Acum veți fi direcționat către o pagină în care trebuie să selectați tipul de LICENȚĂ.

Veți avea la dispoziție 4 tipuri de licență:

 • Personal;
 • Licență doar pentru Rumble;
 • Gestionare video (cu excepția YouTube);
 • Video Management.

Diferența dintre aceste licențe este modul de promovare.

Dacă selectați licența ”Rumble only”, videoclipul dvs. va fi promovat doar pe platforma Rumble.

Dacă doriți mai mult trafic, atunci veți selecta unul dintre ultimele 2 tipuri de licență. Cu aceste licențe, videoclipul dvs. va fi promovat pe Rumble și pe partenerii săi, cum ar fi YouTube, MTV, MSN, Xbox, Yahoo, Aol și multe alte platforme de vizualizare.

Opțiunea ”Personal Use” este recomandată doar pentru cei care nu doresc să își valorifice videoclipul încărcat pe Rumble și care doresc să își păstreze integral drepturile de autor. Așadar, nu selectați această opțiune dacă doriți să faceți bani pe Rumble.

Citește și 7 Cele mai eficiente playere media disponibile pentru Windows 11

Obținerea de bani din videoclipurile încărcate pe Rumble este condiționată de procesul de verificare. Acest lucru înseamnă că nu veți genera bani imediat după ce ați încărcat videoclipul. Acesta trebuie să fie verificat pentru a vedea dacă este compatibil cu monetizarea.

Acest proces de verificare poate dura de la 1 zi la câteva săptămâni.

Monetizarea înseamnă adăugarea de reclame la anumite intervale în cadrul videoclipului încărcat pe Rumble.

Care este procesul de verificare a contului?

Chiar și cu o verificare a adresei dvs. de e-mail, contul dvs. va avea un statut de ”Neverificat”.

verificare contPin
Verificarea contului

Pentru a vă verifica contul, trebuie să adăugați un număr de telefon.

Nu ignorați acest lucru, un cont neverificat nu va putea retrage câștigurile din promovarea videoclipurilor pe Rumble.

Fiecare cont poate avea doar un singur număr de telefon. Așadar, nu veți putea folosi același număr de telefon pentru mai multe conturi.

Ce vă oferă programul de promovare?

În mod surprinzător, Rumble oferă și un program de promovare. Acesta vă oferă un comision de 5% din câștigurile realizate de cei care folosesc link-ul dvs. de promovare.

Acum depinde de dumneavoastră cât de mult sunteți dispus să investiți pentru a vă promova link-ul de înscriere la Rumble și aici mă refer la bani, social media pe Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin sau alte metode de promovare.

La ce câștiguri vă puteți aștepta cu Rumble? Merită sau nu?

Valoarea câștigurilor depinde de calitatea videoclipurilor pe care le încărcați pe Rumble. Un lucru este cert, nu trebuie să îndepliniți anumite condiții precum cele de pe YouTube, unde trebuie să aveți cel puțin 1.000 de abonați și peste 4.000 de ore de vizionare.

Citește și Cum puteți vedea videoclipuri blocate pe YouTube?

Cu Rumble, dumneavoastră sunteți cel care decide modul în care să vă promovați. Dar toate acestea sunt posibile doar după ce videoclipul încărcat este aprobat pentru monetizare.

Puteți alege YouTube ca principală platformă de distribuție și Rumble împreună cu licența ”Video Management (cu excepția YouTube)” pentru generarea de venituri suplimentare.

Există încă unele necunoscute cu privire la algoritmul folosit pentru promovarea videoclipurilor.

În concluzie, utilizarea platformei Rumble este rentabilă doar dacă sunteți o persoană căreia îi place să creeze conținut video.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu