Cum puteți urmări videoclipuri blocate pe YouTube?

0
(0)

Cum putem viziona videoclipuri blocate pe Youtube? Care sunt modalitățile?

Ați încercat vreodată să vizionați un videoclip pe Youtube și să fiți întâmpinați de un mesaj care spune că ”The uploader has not made this video available in your country”?

Din păcate, eu am fost în această situație și pot să vă spun că a fost foarte neplăcut.

Ceea ce trebuie să știm este că nu toate aceste videoclipuri, fie că vorbim de muzică, filme sau jocuri, sunt disponibile pentru toată lumea.

Youtube este o platformă care conține atât materiale video gratuite, cât și conținut licențiat. Când vorbim despre conținut licențiat, ne referim la filme, seriale sau diverse emisiuni de divertisment.

Citește și Cum se afișează doar partea AUDIO pe YouTube cu Music Mode pentru YouTube?

Unele dintre acestea sunt licențiate pentru anumite zone geografice. Prin urmare, nu toată lumea poate avea acces la astfel de conținut video.

Uneori se întâmplă ca acest conținut licențiat să poată fi accesat prin plata unui abonament, ceea ce este foarte enervant.

Acum vine partea bună a acestei situații, și anume găsirea unor modalități de a ocoli filtrul regional al YouTube. În acest fel vom putea viziona conținut care este blocat pentru anumite țări, cum ar fi România.

Utilizarea unui VPN pentru a urmări videoclipuri blocate pe YouTube (conținut blocat regional)

Utilizarea unui VPN este considerată a fi cea mai fiabilă modalitate de a ocoli filtrul regional al YouTube.

Ce face acest VPN?

VPN-ul sau Rețeaua privată virtuală este un instrument care vă permite să navigați pe internet ca și cum v-ați afla într-o altă țară. În această categorie de VPN-uri gratuite putem enumera câteva, cum ar fi ExpressVPN, CyberGhost, Windscribe sau ProtonVPN.

De regulă, aceste VPN-uri gratuite sunt limitate în ceea ce privește performanța. De aceea, le recomandăm pe cele care necesită un abonament.

Pentru România, prețurile acestor VPN-uri sunt puțin cam piperate, așa că nu toată lumea își poate permite să plătească un abonament lunar pentru serviciile acestora.

Acum depinde pentru ce trebuie să folosiți un VPN. Înainte de a utiliza un astfel de serviciu, asigurați-vă că acesta oferă servere pentru țara în care vreți să pretindeți că vă aflați.

Acum tot ce trebuie să faceți este să alegeți o companie VPN și să vă înregistrați.

Selectați serverul cu țara necesară pentru a viziona videoclipul în cauză și apoi treceți la treabă.

Acesta este procedeul cel mai rapid pentru a urmări materiale video blocate pe Youtube.

Utilizarea unui PROXY pentru a debloca conținutul de pe Youtube

Pentru cei cărora nu agreează ideea de a apela la un VPN, există o altă opțiune, și anume utilizarea unui server PROXY.

În ceea ce privește modul în care funcționează, acesta este oarecum similar cu un VPN, dar nu la fel de sigur. Cu alte cuvinte, traficul dvs. nu mai este criptat. Din acest motiv, VPN-ul este mai eficient decât un server proxy.

Acum, să ne înțelegem, dacă doriți să faceți lucruri simple, cum ar fi vizualizarea de videoclipuri, atunci opțiunea de criptare nu este atât de necesară.

Dar dacă sunteți interesat să accesați anumite materiale video care sunt oarecum blocate din nu se știe ce motiv, atunci un VPN este o opțiune mult mai bună.

La fel ca și VPN-urile, serverele PROXY sunt, de asemenea, gratuite, dar nu includ toate caracteristicile unui proxy PREMIUM (cu abonament).

În mod normal, aceste servere proxy pot fi accesate prin intermediul unor extensii de browser, cum ar fi Google Chrome, Mozilla, Opera sau Microsoft Edge.

Asigurați-vă că ați selectat țara corectă și apoi încărcați videoclipul. Ce pot să spun în afară de vizionare plăcută.

Descărcarea de materiale video de pe YouTube

Să spunem că nu doriți să utilizați niciuna dintre cele două metode enumerate mai sus pentru a viziona videoclipuri blocate. În acest caz, vă va rămâne doar opțiunea de a descărca materialul video de pe YouTube.

Citește și Care sunt cele mai bune playere media pentru Windows 11?

Nu vă faceți griji, totul este legal, adică nimeni nu vă va trage la răspundere pentru simplul fapt că ați descărcat un videoclip de pe YouTube.

Puteți folosi programe specializate precum Media Human Youtube Downloader sau Abelsoft Youtube Downloader. Din păcate, aceste două necesită o taxă de abonament.

Dar există și opțiuni gratuite care pot fi accesate în Google după ce veți tasta în caseta de căutare ceva de genul ”youtube video downloader”. Astfel, veți găsi multe site-uri specializate în descărcarea de materiale video fără a plăti niciun ban din buzunar.

Din păcate, aceste soluții gratuite au și dezavantaje, sunt pline de reclame POP-UP. Adică, dacă dați click pe pagină, se vor deschide alte ferestre cu reclame, unele dintre ele nepotrivite și care pot afecta securitatea calculatorului sau a altui dispozitiv pe care îl folosiți.

Sper că ați găsit acest articol util.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu