Coinbase – Avantaje, taxe și siguranță tranzacții în România

0
(0)

Coinbase, recunoscută drept una dintre cele mai prestigioase piețe de criptomonede la nivel global, se distinge prin facilitarea accesului la acest domeniu emergent.

Fondată în inima inovativă a San Francisco în 2012, platforma a înregistrat o creștere fenomenală, atingând o valoare administrată a activelor de 35 de miliarde de dolari în 2020, urcând ulterior la impresionanta sumă de 90 de miliarde de dolari în 2021.

Cuprins Ascundeți

Coinbase: Mai mult decât o simplă platformă de schimb

Cu performanțe financiare remarcabile, înregistrând venituri de până la 800 de milioane de dolari în primul trimestru al anului 2021, Coinbase se profilează nu doar ca o platformă de schimb, ci și ca un portofel digital versatil. A fost pionier în facilitarea achiziției de Bitcoin prin carduri de credit, oferind gestionarea eficientă a fondurilor utilizatorilor.

Această platformă a democratizat accesul la criptomonede, transformându-le într-un instrument financiar la îndemâna unui spectru larg de utilizatori, indiferent de gradul lor de familiarizare cu tehnologia blockchain.

Continuând să inoveze, Coinbase propune o gamă variată de produse și servicii, unele dintre acestea fiind integrate și accesibile direct prin intermediul portofelului său digital.

Cum ne înscriem pe Coinbase, autentificare, securitate și mod de inscrierePin

Cum ne înscriem pe Coinbase?

Platforma necesită completarea unui formular standard de înregistrare, care implică confirmarea adresei dvs. de e-mail și validarea numărului de telefon.

Autentificarea și securitatea contului

Pentru o securitate sporită, Coinbase solicită încărcarea unor documente oficiale de identificare și o fotografie tip portret, adesea numită selfie. Acest nivel suplimentar de verificare asigură protecția identității și a fondurilor dvs.

Autentificarea cu Doi Factori: Un zid suplimentar de protecție

Vă recomand activarea autentificării cu doi factori sau 2FA, o caracteristică de securitate esențială. Aceasta necesită introducerea unui cod de verificare, primit prin SMS, la fiecare accesare a contului. Acest strat suplimentar de securitate minimizează riscul de acces neautorizat.

Înregistrarea: Un proces exclusiv web

Deși Coinbase oferă accesibilitate prin aplicațiile sale mobile pentru dispozitive iOS și Android, procesul de înregistrare se efectuează exclusiv prin intermediul site-ului web. Acest aspect poate părea neașteptat, însă este conceput pentru a asigura o înregistrare riguroasă și securizată.

cum ne înregistrăm prin aplicația Coinbase Pin

Ghid pas cu pas pentru a începe cu aplicația Coinbase

Pentru a începe călătoria în lumea digitală a criptomonedelor, primul pas este descărcarea acesteia și crearea unui cont personal.

În cadrul procesului de înregistrare, vi se va solicita să furnizați datele personale:

 • nume, prenume;
 • o adresă de e-mail validă.

Totodată, este esențial să optați pentru o parolă robustă, pentru a asigura protecția contului dvs.

Verificarea și autentificarea contului

Odată ce contul este creat, veți primi un e-mail de confirmare, necesar pentru a verifica autenticitatea adresei furnizate.

Un alt pas important în consolidarea securității contului dvs. constă în configurarea autentificării cu 2 factori, pentru care este necesar să adăugați un număr de telefon valid.

Confirmarea identității și îndeplinirea cerințelor legale

În etapa următoare, platforma Coinbase solicită o dovadă a identității dvs., prin încărcarea unei fotografii clare a unui act de identitate emis de guvern.

Acest demers are ca scop nu doar confirmarea identității, ci și verificarea faptului că aveți vârsta minimă legală, de peste 18 ani, pentru a utiliza serviciile platformei.

Completarea chestionarului și personalizarea experienței

Înainte de a vă bucura de toate funcționalitățile aplicației, veți fi invitat să răspundeți la un chestionar succint.

Citește și: Tranzacții sigure în moneda digitală Tron

Întrebările vizează aspecte legate de venitul dvs., locul de muncă și rațiunile pentru care alegeți să folosiți Coinbase. Răspunsurile dvs. sunt esențiale pentru ca aplicația să vă ofere sugestii de investiții adaptate preferințelor și nevoilor dvs. financiare.

Configurarea metodei de plată

Finalizarea tuturor acestor proceduri de securitate și verificare vă deschide calea către ultimul pas: asocierea unei metode de plată cu contul dvs. Coinbase.

Care sunt comisioanele de tranzacționare și de cont pe Coinbase?

Coinbase, în ofensiva sa pentru a simplifica tranzacțiile cu criptomonede, oferă utilizatorilor posibilitatea de a păstra USD și criptomonede fără costuri suplimentare în portofelul propriu. Astfel, comoditatea și accesibilitatea sunt prioritare, însă nu fără un preț. Transferurile între portofelele Coinbase sunt, de asemenea, lipsite de taxe, consolidând astfel poziția platformei ca una dintre cele mai user-friendly opțiuni de pe piață.

Structura de comisioane pentru tranzacții

Coinbase aplică un comision de răspândire (spread) standard de 0,5% pentru toate operațiunile cu criptomonede. Acest comision reflectă natura volatilă a pieței, ajustându-se în funcție de fluctuațiile acesteia și evidențiind diferența dintre prețul de cotare la bursă și momentul finalizării tranzacției.

Taxele de Tranzacționare: Cost Fix vs. Comision Proporțional

Utilizatorii se confruntă cu două tipuri principale de comisioane atunci când achiziționează criptomonede:

 • Cost Fix: Variind între 0,99 și 2,99 dolari, aplicabil în funcție de valoarea tranzacției.
 • Comision Proporțional: Un procent aplicat asupra sumei totale a tranzacției, determinat de locația geografică a utilizatorului și metoda de plată aleasă.

Este de subliniat faptul că aceste comisioane sunt structurate astfel încât cel mai ridicat dintre ele să fie aplicat, punând accent pe transparența totală în raportarea acestora.

Transparență: Un pilon de încredere în Coinbase

Coinbase se distinge prin claritatea și precizia cu care își prezintă structura de comisioane. Această abordare nu doar că întărește încrederea utilizatorilor în platformă, dar subliniază și angajamentul companiei de a oferi servicii de înaltă calitate și integritate în sfera cripto.

Analiza complexității comisioanelor

Pentru utilizatorii individuali, comisioanele Coinbase variază între 0,5% și 4,5%, fiind determinate de mai mulți factori cruciali:

 • Locația geografică a utilizatorului;
 • Gama de produse de tranzacționare utilizate;
 • Metoda de plată selectată.

Această structură complexă reflectă adaptabilitatea și flexibilitatea Coinbase în a satisface nevoile diversificate ale utilizatorilor săi, menținând în același timp un nivel înalt de transparență și integritate.

Ce este COINBASE PROPin

Ce este COINBASE PRO?

Coinbase Pro, o extensie a platformei Coinbase, reprezintă o interfață avansată pentru tranzacționarea criptomonedelor. Această platformă împărtășește informații esențiale cu Coinbase, inclusiv detaliile bancare, creând un ecosistem interconectat ce devine rapid familiar utilizatorilor.

Configurarea și finanțarea

Pasul 1: Configurarea Contului

Pentru actualii utilizatori Coinbase, accesul la versiunea Pro se face prin aceleași detalii de autentificare, asigurând o navigare fluidă între cele două platforme. Noii veniți trebuie să își asocieze un cont bancar în secțiunea „Banking” pentru a demara.

Pasul 2: Finanțarea Contului

Contul tău poate fi alimentat direct din balanța ta fără costuri adiționale sau prin transfer bancar. Utilizarea butonului „Deposit” este esențială pentru adăugarea fondurilor, fie că este vorba de USD, Bitcoin sau alte criptomonede.

Navigarea în piața criptomonedelor: Înțelegerea și tranzacționarea

Conceptul de perechi de tranzacționare

Coinbase Pro se bazează pe mecanismul perechilor de tranzacționare, un pilon central pentru înțelegerea modalităților de cumpărare și vânzare. Nu toate monedele pot fi achiziționate direct cu USD, unele necesitând schimburi, ca Bitcoin pentru Ethereum.

Diversitatea tipurilor de ordine și strategii de tranzacționare

 • Market Order: Execută imediat tranzacția la cel mai avantajos preț de pe piață.
 • Limit Order: Îți permite să setezi un preț specific pentru cumpărare sau vânzare, dându-ți control deplin asupra tranzacției.
 • Stop Order: Cunoscut și sub denumirea de stop loss, acest ordin previne pierderile mari, stabilind un preț la care criptomoneda este automat vândută.

Adoptarea ordinelor limită și a stop-loss-urilor pot amplifica succesul tranzacționărilor, protejându-te de volatilitatea pietei și oferindu-ți posibilitatea de a opera cu mai multă siguranță.

Explorarea interfeței Coinbase Pro

Navigând în interfața

 • Order Book: Afișează ordinele de cumpărare și vânzare active, furnizând o perspectivă amplă asupra dinamicii pieței.
 • Grafice și Analize: Deși interfața prezintă grafice, pentru o analiză profundă, platforme externe precum coinmarketcap.com sunt recomandate.
 • Secțiunea Orders: Monitorizează ordinele active, finalizate și istoricul tranzacțiilor pentru o înțelegere aprofundată a activității tale.

Securitate și Retrageri

Pentru o securitate îmbunătățită, este prudent să utilizezi un Address Book și să activezi Whitelisting. Retragerile și depunerile sunt simplificate în secțiunea Trade, unde poți selecta moneda dorită și urma pașii indicați.

Aplicația mobilă Coinbase Pro

Pe lângă interfața web detaliată, mulți preferă aplicația mobilă Coinbase Pro pentru conveniența și experiența de utilizare îmbunătățită.

Sunt în siguranță datele noastre personale?

În contextul utilizării acestei platformei, vă sunt solicitate date esențiale precum nume, adresă de e-mail, numărul de telefon și alte detalii personale.

Platforma este astfel capabilă să monitorizeze soldul și adresele dvs. Un aspect notabil este capacitatea de a corela aceste date cu identitatea și adresa dvs. de IP. Această practică subliniază importanța unei încrederi robuste în platformă, mai ales în procesul de verificare a tranzacțiilor.

Conformitatea cu regulamentele și monitorizarea tranzacțiilor

Coinbase, conform funcționalităților sale de tranzacționare, se conformează strict regulamentelor Know Your Customer (KYC).

Este esențial să recunoaștem că există cazuri documentate în care Coinbase a monitorizat modul în care clienții utilizează Bitcoin-ul. Această monitorizare subliniază nevoia de a fi conștienți de politicile de confidențialitate ale platformei.

Tehnici de securizare a tranzacțiilor

O măsură de securitate notabilă implementată este utilizarea unei adrese diferite pentru fiecare solicitare de plată. Această strategie contribuie semnificativ la prevenirea riscului ca alte persoane să poată asocia sau conecta adresele Bitcoin.

Prin aceasta, platforma își propune să ofere un nivel suplimentar de confidențialitate și securitate tranzacțiilor dvs.

De ce Coinbase este o opțiune de încredere pentru criptomonede

Folosind aceasta platformă, vă gestionați cu eficiență criptomonedele. Această platformă oferă un mod simplificat de a cumpăra și vinde criptomonede, comparativ cu alte aplicații din acest domeniu. Un avantaj major este posibilitatea achiziționării criptomonedelor folosind cardul de credit, precum și monitorizarea sigură a valorii reale a fiecărei monede.

Citește și: Ce este PayPal și care sunt beneficiile?

Coinbase se distinge ca fiind una dintre cele mai eficiente și preferate platforme de tranzacționare pentru majoritatea utilizatorilor.

Recent, compania a ajuns să fie listată pe piața de capital, sporind astfel vizibilitatea și responsabilitatea în protejarea intereselor clienților și a investițiilor acestora.

Deși comisioanele pot fi uneori ridicate, acestea pot fi evitate prin abonarea la Coinbase Pro și alegerea inteligentă a metodelor de plată.

Coinbase Earn – Oferă educație și avantaje

Un aspect remarcabil este inițiativa Coinbase Earn, care subliniază interesul companiei în educarea utilizatorilor. Această caracteristică diferențiază platforma de alte servicii similare, fiind esențială pentru cei interesați de investiții în criptomonede.

Coinbase se poziționează ca unul dintre cele mai competitive exchange-uri de criptomonede, facilitând accesul la tranzacții pentru milioane de persoane. Această platformă garantează securitatea și o calitate a serviciilor comparabilă cu standardele industriei financiare tradiționale.

Utilizatorii experimentați preferă versiunea Coinbase Pro, apreciind gama variată de servicii, inclusiv asigurarea contului. De asemenea, disponibilitatea unei versiuni mobile permite tranzacționarea eficientă în orice moment.

Concluzie: Eficiență și siguranță în tranzacționarea criptomonedelor

Coinbase își justifică comisioanele ușor mai ridicate prin calitatea superioară a serviciilor de tranzacționare și securitate. Tranzacționarea și investițiile în criptomonede implică riscuri, iar Coinbase se angajează să informeze utilizatorii pentru a asigura o gestionare prudentă a acestora.

Vă mulțumesc pentru atenția acordată.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu