Coinbase – Avantaje, taxe și siguranță tranzacții în România

joburi online gratuite cu SproutGigs
0
(0)

Coinbase este probabil una dintre cele mai mari și mai cunoscute burse de valută digitală din întreaga lume. Este de asemenea considerat a fi unul dintre cele mai accesibile, deoarece permite consumatorilor să achiziționeze criptomonede prin intermediul unor valute fiat.

Aceasta companie a fost înființată în orașul San Francisco în anul 2012. Platforma Coinbase și-a extins valoarea activelor administrate la 35 miliarde de dolari în anul 2020. În 2021, a ajuns la 90 de miliarde de dolari. Și a realizat un rezultat de până la suma de 800 de milioane de dolari în primul trimestru al anului 2021.

Coinbase este un portofel de depozitare a monedelor digitale având o platformă de comercializare încorporată. Aceasta a fost una dintre primele aplicații care le permiteau internauților să achiziționeze moneda bitcoin prin intermediul unui card de credit și să administreze fonduri în numele lor.

Astfel, criptomonedele pot fi accesibile unui public mult mai neexperimentat din punct de vedere informațional. Începând de atunci, a progresat considerabil, oferind numeroase produse și servicii, din care multe dintre ele, dar nu toate, sunt accesibile prin intermediul portofelului Coinbase.

Cum ne înscriem pe Coinbase?

Prin intermediul site-ului Coinbase, este necesară o procedură de înregistrare tradițională. Aceasta cuprinde verificarea adresei de e-mail și a numărului de telefon. De asemenea, este obligatorie și transmiterea documentelor de identitate și a unui auto-portret sau selfie.

De asemenea, numărul de telefon este necesar pentru a vă asigura protecția contului cu autentificarea cu doi factori sau Two-Factor Authentication (2FA). Acest sistem presupune obligativitatea unui cod de verificare prin SMS la fiecare autentificare în contul dumneavoastră. Deși aplicația este accesibilă pe mobil (telefoane iOS sau Android), înregistrarea propriu-zisă trebuie să fie finalizată prin intermediul site-ului web. Acest lucru este surprinzător.

Ce este Coinbase?

Pentru început, va trebui să descărcați aplicația și vi se va recomanda să vă faceți un cont. Trebuie să introduceți numele, prenumele, contul de e-mail și să vă configurați parola de securitate. Apoi, aplicația vă va transmite un e-mail pentru verificarea contului dumneavoastră, urmând că apoi să puteți seta un număr de telefon în vederea unei autentificări cu 2 factori.

După ce aveți configurate toate detaliile de bază ale contului dumneavoastră, veți fi încurajat să vă confirmați autenticitatea identității dvs. În acest sens, Coinbase vă cere să urcați un act de identitate cu fotografie emis de guvern. Aceasta poza va dovedi faptul că sunteți în vârstă de peste 18 ani. Și, astfel vă puteți confirma identitatea.

Citește Tranzacții sigure în moneda digitală Tron

După aceasta, va trebui să completați un chestionar scurt cu întrebări privind veniturile, locul de muncă și motivațiile pentru care vreți să folosiți platforma Coinbase. Utilizarea aplicației se bazează tocmai pe aceste întrebări pentru a genera investiții recomandate care se potrivesc cu preferințele dvs.

Imediat după ce v-ați ocupat de toate procedurile de verificare, puteți să vă asociați metoda de plată.

Care sunt comisioanele de tranzacționare și de cont pe Coinbase?

Se presupune că moneda Bitcoin ar trebui să fie mai performantă și mai avantajoasă din punct de vedere al raportului cost-eficiență. Dar, platformele care permit o asemenea ușurință în utilizare își doresc și partea lor de profit.

Mai întâi de toate, puteți beneficia în mod gratuit de portofelul Coinbase. Nu trebuie să plătiți nimic pentru a păstra USD și criptomonede în portofel. Mai mult decât atât, Coinbase nu impune nici o taxă în cazul transferurilor de la un portofel Coinbase la alt portofel. În ciuda faptului că există anumite costuri mici de tranzacționare în rețea, cum sunt taxele de miner. Aceste taxe apar în momentul efectuării tranzacției.

În cazul anumitor tranzacții de cumpărare și vânzare, Coinbase poate aplica, de asemenea, anumite comisioane în baza locației dvs. și a modalității de plată.

Totuși, aceste taxe pot suferi schimbări dacă o altă taxă suplimentară variabilă este mai mare. Și aceasta poate depinde de zona geografică, de particularitățile produsului și de modalitatea de plată.

O transparență totală

Per ansamblu, Coinbase este o companie transparentă în ceea ce privește structura lor de comisioane. Aceasta este însoțită cu o prezentare detaliată, ceea ce sporește cu certitudine coeficientul de siguranță al încrederii pe care o acordăm companiei Coinbase.

În general, Coinbase administrează un serviciu riguros și remarcabil în industria de cripto-monede. Nu este de mirare de ce sunt capabili să aplice aceste comisioane. Investitorii consacrați în criptomonede pot să caute exchange-uri cu tarife mai reduse. Dar este dificil de neglijat încrederea mare pe care Coinbase o conferă acestui domeniu.

Comisioanele Coinbase sunt complexe, întrucât depind de locația geografica al utilizatorului, de produsele de tranzacționare și de forma de plată. De regulă, aceste comisioane sunt cuprinse între 0,5% și 4,5% pentru persoanele fizice care apelează la această platformă pentru a achiziționa, tranzacționa și vinde criptomonede. Utilizarea serviciului de portofel Coinbase pentru păstrarea în siguranță a monedelor fiat și a criptomonedelor nu presupune costuri suplimentare.

Care sunt comisioanele de tranzacționare?

Toate operațiunile cu criptomonede generează un comision de răspândire (spread) de 0,5%. Acesta poate varia în baza fluctuațiilor pieței și a unei diferențe dintre prețurile de cotare la bursă și data la care tranzacția este finalizată.

Ce este taxa de tranzacționare?

Pentru o achiziție de criptomonede există două tipuri de comisioane de tranzacționare, care se vor aplica la o achiziție de criptomonede. Este vorba de un cost fix între 0,99 și 2,99 dolari sau de un comision proporțional cu suma totală, oricare dintre acestea este mai ridicat. Taxa pe bază de procent depinde de zona geografică a utilizatorului și de tipul de plată.

Ce este COINBASE PRO?

Coinbase Pro este destinată unui public complet diferit de cel al site-ului principal. Principalul motiv îl reprezintă faptul că, este o platformă de tranzacționare specializată. Pe înțelesul tuturor, acest lucru înseamnă că veți putea cumpăra și vinde criptomonede pe o perioadă scurtă de timp. Acest situație va duce la obținerea unor profituri mai mici, dar mai frecvente.

Pe Coinbase Pro veți avea acces la un număr semnificativ mai mare de informații. Aveți la dispoziție un tablou de prețuri care prezintă evoluțiile în timp real. Așa zisele ”lumânări” pot fi reglate de la doar 1 minut până la cel mult 1 zi.

Sunt în siguranță datele noastre personale?

Sunt necesare numele, adresa de e-mail, numărul de telefon și multe alte informații personale ale dumneavoastră. Astfel, Coinbase vă poate afla în orice moment balanța și adresele. Ceea ce este interesant este că pot să conecteze acest aspect cu identitatea și adresa dumneavoastră de IP. Din acest motiv, pentru verificarea datelor de tranzacție trebuie să aveți suficientă încredere în aceasta platformă.

Totodată, Coinbase are obligația de a respecta reglementările KYC, întrucât are funcționalități de cumpărare și vânzare. Trebuie reținut faptul că au fost semnalate situații în care Coinbase monitorizează modalitățile prin care clienții săi își cheltuiesc moneda Bitcoin.

La fiecare cerere de plată se folosește o adresă nouă. Acest lucru contribuie la prevenirea posibilității că alți utilizatori să conecteze adresele Bitcoin între ele.

Merită să folosiți Coinbase?

Eu folosesc Coinbase pentru a-mi administra criptomonedele pe care le dețin. Într-adevăr, aceasta platforma reprezintă o soluție mai simplă de a achiziționa și de a vinde criptomonede. Asta dacă facem o comparație cu alte aplicații asemănătoare. Ceea ce-mi convine este că pot obține criptomonede cu ajutorul cardului meu de credit. Da, și că pot monitoriza în siguranță valoarea reală a fiecărei moneda.

Citește Ce este PayPal și care sunt beneficiile?

Fără îndoială, Coinbase este una dintre cele mai bune și ideale platforme de tranzacționare a criptomonedelor pentru majoritatea persoanelor, ceea ce este de înțeles. De curând, Coinbase a devenit chiar și o companie tranzacționată la bursă.

Acest lucru înseamnă că a ajuns în atenția opiniei publice. Prin urmare, trebuie să depună eforturi mult mai mari ca niciodată pentru a putea proteja atât clienții, cât și banii acestora. Uneori, comisioanele pot fi și ele destul de mari, însă acestea pot fi prevenite prin abonarea la Coinbase Pro și prin alegerea corectă a tuturor mijloacelor de plată.

Coinbase Earn – Un mare avantaj

În plus, faptul că aceștia lucrează pentru a-și forma cu adevărat utilizatorii prin Coinbase Earn este un alt mare beneficiu pentru această platformă de tranzacționare. Asta înseamnă că acestora le pasă cu adevărat de cunoștințele și experiența clienților lor.

Realitatea este că o mulțime de platforme nu oferă această posibilitate. În cazul în care investițiile în criptomonede vă interesează, această platformă este una pe care pur și simplu nu vă puteți permite să o neglijați pentru succesul viitorului dvs.

Citește Ce este Marketingul Afiliat?

Coinbase se clasează printre cele mai performante exchange-uri de criptomonede. Această platformă a facilitat ca milioane de persoane să se aventureze în domeniul tranzacțiilor cu criptomonede, în timp ce beneficiază de securitatea și de o calitate ridicată a serviciilor asemănătoare cu cea din cadrul industriei financiare consacrate.

Investitorii mai experimentați apreciază platforma Coinbase Pro ca fiind cea mai indicată din cauza serviciilor numeroase, printre care se numără și asigurarea contului. De asemenea, această platformă de trading are o versiune mobilă care permite facilitarea tranzacționării în orice moment.

Coinbase oferă cele mai eficiente oferte de servicii de tranzacționare și de siguranță în domeniul criptomonedelor. De aceea, este de înțeles de ce comisioanele lor sunt ușor mai ridicate decât cele ale exchange-urilor obișnuite de criptomonede.

Tranzacționarea și investițiile în criptomonede presupun unele riscuri inerente. Dar, Coinbase asigură informarea pe cât de mult posibil a beneficiarilor pentru a se putea asigura că acestea sunt analizate cu mare grijă.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Curve Card de plată universal
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu

Bitcoin Gratuit Romania