Skooli e o platformă educațională din Canada unde poți lucra ca profesor online. Deși există multe site-uri pentru învățat limbi străine, Skooli se concentrează pe un alt tip de predare.
Majoritatea platformelor permit oricui să se înscrie pentru lecții de engleză online. Dar ce se întâmplă când un elev are nevoie de ceva specific? Aici intervine Skooli.
Platforma se adresează profesorilor cu experiență și pregătire academică. Interfața e prietenoasă și ușor de folosit, dar standardele sunt mai înalte decât pe alte site-uri de profil.
Predatul online a devenit din ce în ce mai căutat în ultimii ani. Dar important e să știi exact la ce să te aștepți înainte să te înscrii pe o astfel de platformă.
Această analiză îți arată cum funcționează Skooli în realitate. După ce afli toate detaliile, poți decide singur dacă ți se potrivește sau nu.
Ce este Skooli?
Skooli e o platformă pentru meditații online unde poți învăța engleză, trigonometrie, științe sau business. Profesorii te ajută cu orice materie ai nevoie.

Platforma a fost creată de câțiva foști angajați de la Teach Away. Principiul e simplu – pui o întrebare și ești conectat cu un profesor într-o clasă virtuală. Scopul lor e să te ajute cu probleme specifice sau să înțelegi mai bine anumite subiecte.
Pentru profesorii de engleză asta înseamnă oportunități noi. Ai nevoie doar de o diplomă TEFL de 120 de ore și o conexiune bună la internet.
Platforma e modernă și poți să o folosești pe mai multe dispozitive.
Dar să vedem dacă ți se potrivește. O să-ți explic exact cum funcționează partea de câștiguri pentru tutori. Așa o să înțelegi cât timp și efort trebuie să investești.
Hai să vedem cum poți să câștigi bani pe Skooli.
Meditații online pe Skooli – cum funcționează?
N-ai nevoie de experiență ca profesor ca să predai pe Skooli. Îți trebuie doar una din astea:
- O diplomă de facultate (în orice domeniu)
- Un master sau doctorat
- Un atestat care să arate că poți preda
- Un certificat de profesor de engleză
Fără măcar una din astea, degeaba aplici. Nu te-acceptă și gata.
Sistemul e destul de simplu. Elevii intră pe site, își aleg materia și caută un prof care să-i ajute. Când găsesc pe cineva, îi trimit o cerere cu ziua și ora când vor să facă meditația.
Dacă te aleg pe tine, îți vine mesaj și pe site și pe mail. Vezi exact când e programată ora și cât durează. Îți convine? Dai ok și te prezinți online la ora stabilită.
Mai există și altă variantă (îi zic ei „dispatch„). Aici elevul spune ce vrea să învețe și toți profii care predau materia aia primesc notificare. Primul care acceptă, ăla face ora. Deci trebuie să fii pe fază.
Meditațiile se țin pe platforma lor – un fel de Zoom, dar special pentru învățat. Au timer să vezi cât mai durează și tot felul de unelte care te ajută să explici mai bine.
Imediat după ce termini ora, îți intră banii în contul de Skooli. (O să-ți zic mai încolo cum îi scoți de-acolo).
Treaba e simplă, dar să știi că-i serioasă. O meditație durează minim un sfert de oră, dar unii elevi vor să stea și 2-3 ore. Când accepți, trebuie să fii pregătit să stai cât e nevoie.
Poți să predai aproape orice materie de școală sau facultate. De la matematică de gimnaziu până la fizică avansată – tu alegi ce știi mai bine.
Apropo, dacă vrei să afli mai multe despre cum să lucrezi pe cont propriu, aruncă un ochi pe articolele mele despre freelancing în România, joburi pe PeoplePerHour sau Working Nomads.
Cum îți faci programul de tutor pe Skooli?
N-ai restricții mari de program pe Skooli. Tu decizi când și cât vrei să predai. Normal că sunt ore când găsești mai mulți elevi online, dar n-ai nicio obligație să predai fix atunci.
Am citit toate regulile lor și am văzut că pot să dezactiveze conturile tutorilor care nu intră deloc pe platformă. Dar știi cum e… nu zic exact câte ore trebuie să predai ca să-ți țină contul activ.
Din experiența mea, e destul să intri o dată-de două ori pe lună și să te pui disponibil. Atât îți trebuie ca să-ți păstrezi contul activ.
Vrei să ai elevi care să se întoarcă mereu la tine? Cel mai simplu e să ai un program fix în fiecare săptămână.
Pe site găsești o pagină unde poți să marchezi orele când ești disponibil. E primul lucru pe care-l verifică elevii când vor să facă o programare cu tine. Așa văd direct când pot să facă ore cu tine și își aleg singuri timpul care le convine.
Cum să-ți iei banii de pe Skooli ca profesor?
N-o să știi exact cât câștigi pe oră până nu te acceptă Skooli ca profesor. Ei decid suma și gata. Mi se pare puțin ciudat că nu spun dinainte care-s sumele, dar asta e situația.
Uite cum merge treaba cu banii: primești plata pentru fiecare oră de meditații. Zic ei că dau sume „competitive” – adică n-ar trebui să te simți prost plătit.
Când vine vorba de plăți, totul merge prin PayPal. Dar trebuie să strângi întâi 100 de dolari ca să poți să-ți iei banii. Și când ceri banii, trebuie să-i iei pe toți odată – nu merge să zici că vrei doar o parte.
Skooli se ocupă de plăți în fiecare vineri. Verifică toate cererile din săptămâna trecută și după aia trimite banii. Simplu, nu? Doar că na, trebuie să ai răbdare până strângi prima sută.
Dacă ți se pare mult de așteptat, am scris un articol despre 7 aplicații care te plătesc în PayPal mult mai rapid când lucrezi de acasă pe telefon. Poate te ajută și astea până începi să prinzi mai multe ore de meditații.
Cât poți să câștigi pe Skooli?
Pe Skooli, totul se învârte în jurul orelor de meditații pe care reușești să le prinzi. Nu poți să alegi tu câte ore vrei… trebuie doar să intri des pe site și să vezi ce meditații sunt libere. Dacă găsești, poți să le iei tu.
Partea ciudată? Site-ul nu-ți zice direct câți bani poți să faci pe oră (știu, ar fi fost prea simplu). Spun doar că plătesc „bine” – și cam atât.
Am văzut o grămadă de site-uri ca ăsta și, sincer, poți să faci bani ok. Dar aici e șmecheria… trebuie să fii profesor bun. De ce? Pentru că elevii îți lasă note și comentarii pe profil. Și dacă văd alții că predai bine, o să primești mai multe cereri de meditații (ceea ce înseamnă mai mulți bani în buzunar).
Stai liniștit dacă n-ai lucrat niciodată până acum și vrei să faci niște bani. Am scris ceva special pentru tine: „Cum să faci primii tăi bani la 18 ani în România?„
Cum poți să devii profesor pe Skooli?
Skooli e deschis pentru toată lumea, nu contează de unde ești. Poți să te înscrii și din România sau Moldova, dar trebuie să știi că nu e chiar așa simplu cum pare.

Prima dată trebuie să completezi un formular online. Nimic complicat – doar spui ce materii vrei să predai și cui vrei să predai: copii mici, liceeni sau studenți.
După aia îți faci profilul tău pe site. E ca un fel de CV, dar mai simplu.
Acum vine partea mai serioasă. Cei de la Skooli vor să verifice că ești pe bune, așa că trebuie să le trimiți o poză cu buletinul sau pașaportul tău.
Plus că mai au nevoie și de diploma ta de studii. Dacă ai și vreun certificat de profesor, e perfect – trimite-l și pe ăla.
A, și să nu uit – mai trebuie să le dai și cazierul judiciar. Dar atenție, să nu fie mai vechi de 6 luni. Cel mai bine e să ai toate actele astea pregătite dinainte.
Când termini cu toate documentele, trebuie să aștepți să te sune ei. De obicei, dacă le place ce văd, te cheamă la un interviu video în câteva zile.
Dacă nu primești niciun semn de la ei după perioada asta… ei bine, probabil nu te-au ales. Dar nu-ți face griji – uneori te pot suna mai târziu, când au nevoie de profesori noi. Verifică-ți emailul din când în când.
Ultima etapă e interviul. Dacă merge bine, gata – contul tău devine activ și poți să începi să predai. Dar vezi că tot procesul ăsta durează, așa că nu e cea mai rapidă metodă să faci bani.
Poți să îl folosești pe mobil?
Sincer, n-o să meargă treaba cu telefonul pentru meditații online. Gândește-te puțin – trebuie să scrii o grămadă și să faci desene când explici lecțiile. Nu prea ai cum să faci asta de pe ecranul mic al telefonului.
Ca să predai pe Skooli ai nevoie de calculator și internet care să meargă bine. Plus că trebuie să ai și o cameră liniștită unde să poți ține orele fără să te deranjeze nimeni.
Apropo, dacă tot vrei să faci ceva bani de pe telefon… am scris un articol despre cum poți să câștigi din aplicații mobile în România. Aruncă o privire când ai timp.
Verdictul final: Skooli merită sau nu?
Skooli e un site legitim unde faci bani din meditații online. Atât.
Adevărul e simplu – Skooli caută doar profi cu diplomă. N-ai măcar una din diplomele cerute? Nici nu te complica să aplici.
Ai diplomele necesare? Poți să încerci. Dar să știi că nu e sigur că te iau, chiar dacă aplici. Și mai e ceva – ca să câștigi bine ca prof pe Skooli, trebuie să bagi timp serios în asta.
Nu te vezi stând ore întregi să predai online? Nicio problemă. Găsești alte moduri mai simple să faci bani pe net. Uită-te pe lista mea cu cele mai bune site-uri de sondaje plătite din România. Toate-s testate și începi să câștigi din prima zi după ce te înscrii.
Ai încercat Skooli? Lasă-mi un comentariu mai jos cu experiența ta sau cu ce întrebări ai.