AppJobber Tutorial | Câștigă bani în timpul liber din micro joburi

0
(0)

Folosește aplicația AppJobber pentru a completa micro-joburi pe telefonul mobil și fiți răsplătiți în bani PayPal pentru efortul dumneavoastră.

Ce este AppJobber?

AppJobber este o aplicație prin intermediul căreia puteți realiza (în teorie) diferite micro-joburi în schimbul unor recompense bănești. Această aplicație a fost lansată pe 21 iulie 2016 de către o companie germană. Compania germană din spatele acestei aplicații se numește Wer Denkt Was.

Cum instalați aplicația AppJobber?

Înainte să vă explic pașii necesari pentru instalarea acestei aplicații, este important de știut dacă este compatibil cu telefonul mobil pe care îl dețineți. Așadar, AppJobber se poate utiliza indiferent ce tip de sistem are telefonul dumneavoastră. Drept urmare, nu contează dacă utilizați telefoane android sau telefoane iOS. Aplicația va funcționa în parametri normali fără nici o problemă.

Citește și Locuri de muncă la distanță cu FlexJobs | Merită sau nu?

După ce am stabilit că nu există nici o limitare cu privire la telefonul mobil, vor trece la instalarea aplicației.

În funcție de telefonul mobil, vom folosi fie magazinul Google Play (telefoane android) fie magazinul Appstore (telefoane iOS). Datorită faptului că dețin un telefon android, mă voi concentra pe instalarea pe acest tip de dispozitiv mobil. Nu va fi nici o diferență pentru cei care dețin un iphone.

Pentru a instala AppJobber trebuie să facem o căutare scurtă a aplicației folosind căsuța de căutare din Google Play. În mod normal, va fi primul rezultat care va apărea în urma căutării.

Notă: Fișierul are dimensiunea de 4,52 MB.

Ați reușit să găsiți aplicația. Acum o veți instala pe telefonul mobil. După ce instalarea a fost realizată cu succes, vom trece la etapa în care vom deschide aplicația. Imediat cum ați deschis aplicația, veți fi întâmpinat cu o pagina unde sunt afișate regulamentul și termenii de utilizare. Pentru a trece peste această pagină veți da un accept.

Crearea unui cont nou

Acum va fi nevoie să vă creați un cont nou. Drept urmare apăsați pe butonul ”Create account”. După cum puteți observa în poza de mai jos, sunt necesare anumite informații personale precum adresa de email și o parola de securitate. Din nefericire, România nu se regăsește în lista țărilor din formularul de înscriere. De aceea, vom selecta opțiunea ”Other countries EU”, adică alte țări din Uniunea Europeană.

înregistrare pe appjobberPin
appjobber formular de înscriere

Notă: Nu uitați să dați o bifă verde la informațiile din politica de confidențialitate și condițiile de folosire. Doar după ce ați bifat aceste condiții, puteți trece mai departe.

Crearea contului pe aplicația AppJobber a fost realizată cu succes. Acum verificați adresa de email cu care v-ați înscris. Pe această adresă veți primi un link pentru a vă confirma contul nou creat.

accesul la locația telefonului mobilPin
accesul la locația telefonului

Pentru a folosi în totalitate această aplicație, este necesară o ”mică”setare”, adică acordarea accesului la locația telefonului dvs și camera acestuia. Nu vă speriați, cam toate aplicațiile necesită aceste tip de informații.

Cum completați micro joburi online cu AppJobber?

Există două modalități pe care AppJobber le propune pentru a descoperi oportunitățile de micro-angajare. Puteți face acest lucru fie prin utilizarea unei hărți interactive, fie prin explorarea secțiunii ”Scouting Jobs”. Nu fiți surprins dacă la începutul călătoriei dvs. prin AppJobber în România nu veți da peste niciun job disponibil.

De ce Germania domină ofertele de joburi micro pe AppJobber?

Explicația este simplă: creatorii AppJobber sunt germani, de aici și numărul impresionant de micro-joburi din Germania.

Apropo, ați avut vreodată curiozitatea de a investiga ce se întâmplă în alte țări? Ei bine, eu am avut. Un tur virtual al Germaniei a scos la iveală o plajă generoasă de oportunități de micro-joburi. Am observat că acestea sunt influențate atât de localizarea geografică, cât și de persoanele care le oferă.

exemple de micro joburi normalePin
micro joburi normale

Din păcate, pentru noi, cei care locuim în România, oferta de micro-joburi pare destul de limitată în acest moment. Dar nu vă descurajați, situația se poate schimba în orice moment.

Fiecare micro job are un cronometru

Aveți la dispoziție trei ore pentru a finaliza un micro job odată ce acesta apare pe telefon. Dacă nu reușești, acesta expiră.

Și acum vine partea distractivă: fiecare micro job este asociat cu o sumă de bani, care reprezintă câștigul dumneavoastră dacă îl finalizați cu succes. Fiecare detaliu al instrucțiunilor trebuie urmat cu atenție.

Cum să vă dați seama cât valorează un micro job?

Ei bine, există un cod de culori pentru asta:

 • verde înseamnă joburi de 1 euro;
 • albastrul reprezintă locurile de muncă în valoare de până la 4 euro;
 • portocaliu înseamnă locuri de muncă în valoare de până la 9 euro;
 • roșu simbolizează recompense de 10 euro sau mai mult.

Ce înseamnă, de fapt, un micro job?

Permiteți-mi să vă dau un exemplu.

micro joburi bine plătitePin
asa arată un micro job roșu pe hartă

Pe hartă apare un job în apropierea dumneavoastră. Sarcina dumneavoastră: vizitați un magazin de telefoane mobile, fotografiați anumite modele de telefoane și notați unde sunt așezate pe raft. Simplu, nu-i așa? Dar nu vă așteptați să găsiți astfel de joburi în fiecare colț al României.

Micro-joburi cu disponibilitate limitată pentru România

Poate că veți da peste un micro job care presupune interacțiunea cu angajații unei anumite companii. În acest caz, vei fi recompensat pentru feedback-ul privind experiența pe care o aveți cu persoana respectivă.

Dar aveți răbdare, deoarece toate micro-joburi trec printr-un proces de verificare care poate dura până la patru săptămâni înainte de a vă primi banii câștigați cu greu.

Unde găsim aceste micro-joburi?

Deși cele mai multe sunt concentrate în Uniunea Europeană, nu toate țările sunt la fel de norocoase. Nu fiți surprins că, dacă găsiți un loc de muncă, veți fi plătit în euro, cu excepția Elveției, care nu face parte din UE.

Ce sunt joburile de scouting (cercetaș)?

Acestea sunt tipuri de micro-joburi care nu depind de locația geografică. Acestea pot fi legate de zona în care locuiți sau pot fi simple sondaje. Deși probabil că nu vor fi la fel de profitabile ca cele de pe hartă, acestea au mai mult potențial de a fi disponibile și în alte țări, nu doar în Germania, Italia sau Franța.

Câți bani se pot realiza cu aceste micro-joburi?

S-ar putea să vă întrebați: ”Cât de mult se poate câștiga, totuși, din astfel de activități minuscule, numite micro-joburi?”. Răspunsul, evident, variază în funcție de complexitatea activității și de timpul necesar pentru a o realiza.

Cu toate acestea, veți fi ușurat să știți că nu veți pleca cu mâna goală – cel puțin un euro va intra în buzunarul dumneavoastră pentru fiecare micro-job finalizat. Și asta e doar pentru început, pentru că am întâlnit misiuni care se plătesc și cu 2 euro, sau cu 6 euro, și chiar cu 10 euro. Totuși, acestea erau mai frecvente în țări precum Germania, Italia sau Franța.

Care sunt metodele de plată?

Dacă vă întrebați ”Cum primesc acești bani?”, AppJobber oferă două opțiuni de plată simpliste care vă permit să vă încasați câștigurile în cel mai convenabil mod pentru dumneavoastră.

Puteți alege să plătiți prin PayPal, dar rețineți că acest lucru implică o taxă modestă de 0,35 euro. Dacă simți că fiecare cent contează și nu doriți să plătiți această taxă, atunci alegerea de a retrage prin transfer bancar ar putea fi pe placul dumneavoastră.

Care este opinia utilizatorilor AppJobber?

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra acestei aplicații, s-ar putea să vă intereseze opinia celor care au folosit-o deja.

Pe Google Play, AppJobber are un scor mediu de 3 stele din 5 posibile, un rezultat obținut în urma a peste 3.200 de recenzii și a peste 100.000 de descărcări. Aceasta ar putea sugera că AppJobber nu se bucură de o popularitate covârșitoare. În ceea ce îi privește pe utilizatorii iOS, situația este și mai anemică.

Pe App Store, există doar două recenzii, dar acestea au acordat aplicației un scor perfect de 5 stele. Din nefericire, acest număr mic de feedback-uri nu ne oferă suficiente informații pentru a stabili cu certitudine dacă aplicația merită timpul și efortul dumneavoastră. Acesta este un lucru de luat în considerare înainte de a vă angaja să căutați aceste micro-joburi.

Care sunt avantajele și dezavantajele?

Să luăm în considerare câteva avantaje atunci când vorbim despre micro-joburi cu AppJobber:

Avantaje

 • Nu sunt necesare abilități deosebite, aceste joburi sunt ușor de făcut.
 • Aveți două opțiuni de plată: PayPal sau transfer bancar, pentru a vă primi banii când doriți.
 • Aplicația este intuitivă, navigarea prin ea se face într-un mod fluid.

Dezavantaje

Evident, sunt câteva lucruri pe care ar fi bine să le cunoașteți înainte de a vă decide să vă investiți în acest mod de a câștiga bani în timpul liber:

 • Deocamdată, opțiunile de micro-joburi pentru România sunt destul de limitate.
 • Timpul de procesare a plăților poate fi mai lung decât v-ați dori.
 • Utilizatorii au raportat unele probleme tehnice în utilizarea aplicației.
 • Este important să aveți grijă, pentru că, dacă greșiți o misiune, nu veți fi plătit.

AppJobber – o modalitate eficientă de a face bani cu telefonul mobil?

Mecanismul de funcționare al AppJobber nu este unul neașteptat. Există alternative asemănătoare, cum ar fi StreetBees, o platformă de căutare bogată în micro-joburi, prezentă în peste 88 de țări, care oferă mai multe oportunități de a câștiga bani în timpul liber. ClickWorker oferă, de asemenea, o gamă largă de micro-joburi, toate accesibile pe internet.

PrizeRebel, deși diferă de AppJobber prin faptul că se concentrează mai mult pe sondaje și oferte, este un alt site care oferă constant oportunități de a câștiga bani online.

Principalul obstacol la AppJobber rămâne numărul insuficient de micro-joburi, ceea ce poate fi un motiv de frustrare. Nu se știe dacă acest lucru se va îmbunătăți pentru noi în viitorul apropiat.

Evaluarea mea personală este că situația nu se va schimba prea curând. Cu toate acestea, dacă vă aflați temporar în Franța, Italia sau Germania, atunci ați putea încerca să experimentați cu această aplicație.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu