AppJobber Tutorial | Câștigă bani în timpul liber din micro joburi

0
(0)

Folosește aplicația AppJobber pentru a completa micro joburi pe telefonul mobil și fiți răsplătiți în bani PayPal pentru efortul dumneavoastră.

Ce este AppJobber?

AppJobber este o aplicație prin intermediul căreia puteți realiza (în teorie) diferite micro joburi în schimbul unor recompense bănești. Această aplicație a fost lansată pe 21 iulie 2016 de către o companie germană. Compania germană din spatele acestei aplicații se numește Wer Denkt Was.

Cum instalați aplicația AppJobber?

Înainte să vă explic pașii necesari pentru instalarea acestei aplicații, este important de știut dacă este compatibil cu telefonul mobil pe care îl dețineți. Așadar, AppJobber se poate utiliza indiferent ce tip de sistem are telefonul dumneavoastră. Drept urmare, nu contează dacă utilizați telefoane android sau telefoane iOS. Aplicația va funcționa în parametri normali fără nici o problemă.

Citește și Locuri de muncă la distanță cu FlexJobs | Merită sau nu?

După ce am stabilit că nu există nici o limitare cu privire la telefonul mobil, vor trece la instalarea aplicației. În funcție de telefonul mobil, vom folosi fie magazinul Google Play (telefoane android) fie magazinul Appstore (telefoane iOS). Datorită faptului că dețin un telefon android, mă voi concentra pe instalarea pe acest tip de dispozitiv mobil. Nu va fi nici o diferență pentru cei care dețin un iphone.

Pentru a instala AppJobber trebuie să facem o căutare scurtă a aplicației folosind căsuța de căutare din Google Play. În mod normal, va fi primul rezultat care va apărea în urma căutării.

Notă: Fișierul are dimensiunea de 4,52 MB.

Ați reușit să găsiți aplicația. Acum o veți instala pe telefonul mobil. După ce instalarea a fost realizată cu succes, vom trece la etapa în care vom deschide aplicația. Imediat cum ați deschis aplicația, veți fi întâmpinat cu o pagina unde sunt afișate regulamentul și termenii de utilizare. Pentru a trece peste această pagină veți da un accept.

Crearea unui cont nou

Acum va fi nevoie să vă creați un cont nou. Drept urmare apăsați pe butonul ”Create account”. După cum puteți observa în poza de mai jos, sunt necesare anumite informații personale precum adresa de email și o parola de securitate. Din nefericire, România nu se regăsește în lista țărilor din formularul de înscriere. De aceea, vom selecta opțiunea ”Other countries EU”, adică alte țări din Uniunea Europeană.

înregistrare pe appjobberPin
appjobber formular de înscriere

Notă: Nu uitați să dați o bifă verde la informațiile din politica de confidențialitate și condițiile de folosire. Doar după ce ați bifat aceste condiții, puteți trece mai departe.

Crearea contului pe aplicația AppJobber a fost realizată cu succes. Acum verificați adresa de email cu care v-ați înscris. Pe această adresă veți primi un link pentru a vă confirma contul nou creat.

accesul la locația telefonului mobilPin
accesul la locația telefonului

Pentru a folosi în totalitate această aplicație, este necesară o ”mică”setare, adică acordarea accesului la locația telefonului dvs și camera acestuia. Nu vă speriați, cam toate aplicațiile necesită aceste tip de informații.

Cum completați micro joburi online cu AppJobber?

Aveți 2 modalități prin care vă sunt afișate ofertele de micro joburi disponibile. Acestea sunt prin intermediul unei hărți (joburi normale) sau prin secțiunea ”Scouting Jobs”. Trebuie să recunosc faptul că la momentul când am instalat aplicația pe telefonul mobil, nu am putut găsi nici un job disponibil pentru România.

Notă: Numărul foarte mare de micro joburi în Germania se datorează faptului că cei care au creat AppJobber sunt din această țară.

Eu sunt o fire curioasă și m-am gândit să verific și alte țări pentru a vedea cum apar aceste joburi pe hartă. Drept urmare, am verificat Germania. Dacă nu mă înșel, în Germania am văzut cele mai multe joburi afișate. Câteva exemple de cum arată aceste joburi le puteți vedea în imaginea de mai jos.

exemple de micro joburi normalePin
micro joburi normale

Concluzia pe care am tras-o este că numărul de joburi sunt afectate într-o măsură foarte mare de locația geografică dar și de persoanele care creează aceste oferte de joburi. Momentan se pare că nu sunt suficiente micro joburi pentru persoanele care locuiesc în România.

Micro joburile au termen de expirare

Aveți un termen de 3 ore de la afișarea jobului pe telefonul mobil pentru a-l completa. Dacă nu veți reuși în 3 ore, atunci va expira.

Toate aceste micro joburi sunt afișate cu un număr. Acel număr reprezintă banii pe care o să îi primiți dacă reușiți să completați cu succes acel micro job. Este foarte important să se respecte în totalitate instrucțiunile care vin împreună cu aceste micro joburi. Cea mai mare valoare pentru un micro job a fost de 10 euro și era marcată în culoarea roșie.

micro joburi bine plătitePin
asa arată un micro job roșu pe hartă

Acestea sunt culorile pentru micro joburi:

 • verde pentru joburi de 1 euro;
 • albastru pentru joburi care pot ajunge la sume de până la 4 euro;
 • portocaliu pentru joburi de până la 9 euro;
 • roșie cu recompense de 10 euro sau chiar mai mult.

Haideți să vă dau un exemplu de micro job pe care l-am întâlnit când verificam harta Europei, din curiozitate. Mergeți la un magazin de telefoane mobile. O să primiți adresa magazinului precum și orele de funcționare. La acest magazin, veți primi misiunea de a face fotografii ale anumitor mărci de telefoane precum și poziția unde sunt așezate pe raft.

După cum puteți vedea, aceste micro joburi sunt foarte simple. Problema este că nu prea se găsesc pe teritoriul României, sau poate nu am avut eu răbdare de a căuta mai atent.

Un număr limitat de micro joburi pentru România

Un alt micro job poate consta în acordarea unor întrebări pentru anumite persoane care fac parte din personalul de serviciu al firmei respective. Veți fi răsplătit în bani atunci când veți raporta înapoi experiență avută cu acea persoană, în funcție de răspunsurile date.

Toate micro joburile vor trebui să treacă printr-un proces de verificare care poate ajunge la 4 săptămâni și apoi veți primi banii munciți. Ca o glumă, dacă durează până la 4 săptămâni, este foarte posibil să și uitați de banii rezultați din micro jobul respectiv.

Unde se pot găsi aceste micro joburi?

În mod normal, pe întregul teritoriu al Uniunii Europene se pot găsi aceste micro joburi. Dar după cum am mai spus în rândurile de mai sus, nu toate țările au norocul de a avea disponibile aceste joburi de completat. Moneda în care veți fi plătit, dacă veți găsi vreun job, va fi moneda euro. Singura țară care face o excepție de la această regulă este Elveția, nefăcând parte din Uniunea Europeană.

Ce sunt Scouting Jobs?

Cred că acest tip de micro job are cele mai mari șanse de a fi completat și în alte țări decât Germania, Italia sau Franța. De ce spun asta?

Pentru că aceste micro joburi nu depind de locația geografică. Poate să fie ceva specific zonei în care locuiți sau poate să fie chiar un sondaj de opinie. Nu cred că se vor ridica la valoarea în bani dacă facem o comparație cu cele afișate pe hartă.

Câți bani se pot realiza cu aceste micro joburi?

Suma de bani depinde de micro job, de complexitatea acestuia precum și de durata de completare al acestuia. Dar nu veți primi mai puțin de 1 euro pe micro job. Cum am mai precizat, eu am văzut micro joburi de 2 euro, 6 euro sau chiar și de 10 euro, dar toate erau disponibile în Germania, Italia sau Franța.

Care sunt metodele de plată?

AppJobber utilizează doar 2 modalități de plată, și anume:

 • PayPal;
 • transfer bancar.

Retragerea prin PayPal va presupune un mic comision de 0.35 euro. În cazul în care nu doriți să plătiți acest comision, atunci vă recomand retragerea prin transfer bancar.

Care este părerea utilizatorilor aplicației AppJobber?

Pe Google Play, nota de evaluare este de 3 din 5 posibile, cu peste 3 200 de recenzii și peste 100 000 de descărcări. Aceste informații ne arată faptul că nu este o aplicație foarte des utilizată. Să nu mai vorbesc de telefoanele iOS.

Pe Appstore, sunt doar 2 recenzii, având o notă de evaluare de 5 din 5 posibile. Din păcate nu sunt atât de relevante pentru a ne spune dacă merită sau nu utilizarea acestei aplicații. Asta în cazul în care reușim să dăm de aceste locuri de muncă.

Care sunt avantajele și dezavantajele?

Acestea sunt avantajele

 • micro joburile sunt foarte ușor de completat;
 • plata se realizează prin 2 metode cum ar fi PayPal sau transfer bancar;
 • navigarea prin aplicație se face într-un mod destul de simplu.

Acestea sunt dezavantajele

 • un număr foarte mic de locuri de muncă pentru România;
 • procesarea plaților durează o perioadă mult prea mare pentru câștigurile obținute;
 • s-au raportat diverse erori cu privire la folosirea acestei aplicații;
 • greșelile vă costă, în sensul că dacă faceți vreo greșeală, nu veți fi plătit.

Este AppJobber o aplicație serioasă cu care se poate face bani cu telefonul mobil?

Modul în care funcționează această aplicație nu este ceva nemaiîntâlnit. Ceva asemănător putem găsi și în altă aplicație care este prezentată pe aceste site. Este vorba de o platforma de cercetare care se numește StreetBees. Spre deosebire de AppJobber, StreetBees este mult mai bogată în micro joburi, fiind disponibila în peste 88 de țări. Sau puteți opta pentru ClickWorker care vă oferă numeroase micro joburi pentru a fi completate în mediul online.

Un alt site care poate să vă ajute să câștigați în mod constant bani online este PrizeRebel. Dar, acest site este diferit de AppJobber deoarece se axează mult pe participarea la sondaje și completarea de oferte.

Singura problemă cu AppJobber este în ceea ce privește numărul de micro joburi. Lipsa acestor joburi poate fi destul de frustrantă. Nu știu dacă situația se vă îmbunătăți pentru noi, care locuim în România în viitorul apropiat.

Părerea mea este că nu va fi nici o schimbare la acest capitol. Dacă locuiți temporar în aceste 3 țări (Franța, Italia sau Germania), atunci puteți încerca să lucrați cu această aplicație.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu

Bitcoin Gratuit Romania