ROG STRIX 4090 OC: Un must-have pentru gaming la 4K?

0
(0)

Aproape toată lumea cunoaște marca ASUS. Așa cum v-ați aștepta, ROG STRIX 4090 OC nu schimbă rețeta, ci ridică ștacheta. Vorbim despre un gigant al tehnologiei.

Să vorbim despre performanța plăcii video ROG STRIX 4090 OC

Când vine vorba de performanță, cuvântul este ”uimitor”. Testele arată că este mai bună decât versiunea Founders. Și nu spun doar atât. Mai mulți dintre colegii mei din comunitate abia așteaptă să confirme acest lucru.

Tu ce ai de câștigat?

Dacă vă întrebați de ce să băgați mâna în buzunar, este simplu. Performanță cu ”P” mare. Cu ea, rulezi jocuri noi, cu setări maxime, fără să clipești.

O privire asupra dimensiunilor

Dimensiunea? Veți avea nevoie de un castel, nu de o căsuță. Are aproximativ 36 cm lungime, 15 cm adâncime și 7 cm grosime.

Citește și MSI 4090 Supreme X: Este atât de bun pe cât se spune?

Așa că, atunci când o cumpărați, asigurați-vă că aveți unde să o puneți. Dar această dimensiune ajută la o răcire eficientă.

Fiecare medalie are reversul ei

Dacă vreți să găsiți un dezavantaj, acesta ar fi spațiul. Nu orice cutie poate găzdui ROG STRIX 4090 OC.

Povestea designului

Despre culoare: detalii roșii și albastre. Poate că nu este pe gustul tuturor, dar te scoate în evidență dacă ești în această tabără.

Porturi peste porturi

Oferta este generoasă: două porturi HDMI, nu unul. De asemenea, primești un BIOS dual. Alegeți între zgomot și eficiență. E ca la cină, ai de unde alege.

2 porturi HDMI pentru placa video ASUS ROG Strix RTX 4090Pin

ROG STRIX 4090 OC – Întrebări frecvente

Se potrivește cu sursa dvs. de alimentare?

Funcționează. Este livrat cu un adaptor special care transformă patru cabluri PCIe cu 8 pini într-unul cu 16 pini.

Dar un cablu mai lung de la producător nu ar strica.

Este ROG STRIX 4090 OC bun pentru jocuri?

Absolut. În comparație cu generația anterioară, ASUS ROG Strix GeForce® RTX™ 3090 OC, 24GB GDDR6X, noul cip oferă o îmbunătățire de aproximativ 60% a performanțelor la rezoluție 4K.

Practic, treci de la 60 FPS la peste 120 FPS în majoritatea jocurilor fără a folosi DLSS 3. Este o placă grafică excelentă pentru jocuri, indiferent de rezoluție.

Este ROG STRIX 4090 exagerat?

Depinde de ceea ce aveți nevoie. Pentru jocuri la 1080p, ar putea fi excesiv, mai ales că, chiar și la această rezoluție, sunteți adesea limitat de CPU. Dar pentru jocuri 4K sau pentru task-uri intense, cum ar fi editarea video, nu este deloc exagerat.

Cât costă ROG Strix RTX 4090 OC?

La momentul acestei scurte recenzii, prețul unei plăci video ROG Strix RTX 4090 OC poate varia între 11.826,79 RON și 12.296,31 RON. Nu vă speriați, aceste prețuri nu sunt prestabilite, bineînțeles că se pot schimba.

Vreau să aud de la tine

Și, serios, vreau să știu ce părere ai. Sunteți în comunitate, nu uitați asta. Lasă un comentariu, vom vorbi mai mult.

O ultimă adăugire

Dacă vreți cifre, le am aici. O creștere de 60% față de ultima generație ROG STRIX 3090. Asta la 4K. Rata de cadre? De la 60 FPS la peste 120 FPS în majoritatea jocurilor. Te simți de parcă ai fi trecut de la un Trabant la un avion de luptă.

Avantajele și Dezavantajele plăcii video ROG STRIX 4090 OC

PRO (Argumente pozitive)

 • Performanță impresionantă: Să fim sinceri, performanța acestei plăci grafice este uimitoare. Cu un salt de 60% față de modelul anterior, joci jocuri la rezoluție 4K fără probleme.
 • Eficientă din punct de vedere termic: Deși nu este cea mai răcoroasă placă grafică de pe piață, aceasta rămâne destul de confortabilă la temperatură, chiar și în perioadele de solicitare ridicată.
 • Conexiuni variate: Spre deosebire de alte modele, acesta vine cu trei porturi DisplayPort și două porturi HDMI. Te ajută dacă ai nevoie de o configurație cu mai multe monitoare.
 • Design robust: Realizată cu un încălzitor masiv și o cameră de vapori, placa este construită ca un tanc. Este un semn clar de calitate.
 • Moduri de performanță și silențioase: Aveți posibilitatea de a alege între un mod de performanță și unul silențios, ceea ce vă permite să acordați prioritate la ceea ce doriți.
 • Alimentarea flexibilă: Placa suportă noul conector de 12 volți și vine cu un adaptor pentru cei patru conectori PCIe cu 8 pini, oferindu-vă libertatea de a alege.

CONS (Argumente negative)

 • Dimensiune: Această placă video este enormă. Aveți nevoie de un spațiu generos în carcasă pentru a o instala.
 • Consum mare de energie: Consumă între 434 și 444 de wați, așa că se recomandă un minim de 1000 de wați pentru a vă simți în siguranță.
 • Preț: Este o placă scumpă. Trebuie să te gândești bine dacă performanțele oferite justifică costul.
 • Culori fixe: Designul roșu și albastru nu este pentru toată lumea. Dacă aveți o configurație cu o schemă de culori diferită, nu se va potrivi bine.
 • Performanță incrementală: deși placa este overclockată din fabrică, câștigul de performanță față de versiunea standard este minim. În unele jocuri, diferența este de doar 1-3%.
 • Adaptorul de alimentare este scurt: adaptorul inclus este scurt și nu va arăta estetic în sistemul tău. Ar fi fost apreciată o opțiune mai lungă.

Concluzie

Pentru a vă împărtăși opinia mea finală, pot spune că ROG STRIX 4090 OC este o placă video de top, dar vine cu propriile compromisuri. Dacă ai nevoie de putere brută și ești dispus să treci cu vederea dezavantajele sale, ar fi o alegere excelentă. Dar dacă sunteți mai atent la detalii sau la buget, ar fi bine să vă uitați la alte opțiuni.

Citește și Gigabyte RTX 4060 Gaming OC: O analiză online onestă

Deci, ce mai aștepți? Dați click, experimentați experiența grafică supremă și ne vedem în viitorul jocurilor video.

Vă mulțumesc.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu ți-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Bitcoin gratuit Romania
Bitcoin Gratuit Romania

Lasă un comentariu